Den ny multimedieskat rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer. Foto: Torben Klint

Multimedieskat er gift for hjemmearbejdspladser

De to store it-brancheorganisationer er rasende over den nye multimedieskat, som de mener er gift for hjemmearbejdspladser og læner sig op ad et brud på skattestoppet.

Det er ikke kun læserne, der tordner mod regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer.

Også ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen kaster om sig med kritik.

"Indførelse af multimediebeskatningen lægger gift ud for hjemmearbejdspladsen," siger underdirektør Jette Baade fra IT-Branchen.

Hun forklarer, at når hjemmearbejdspladsen bliver beskattet med 5.000 kroner årligt, vil det modvirke det fleksible arbejdsmarked, etableringen af hjemmearbejdspladser og videreudviklingen af vidensamfundet.

"I stedet vil det fremme en livsstil, hvor folk sidder i den samme trafikkø klokken otte om morgenen, i stedet for et mere fleksibelt samfund, hvor man kan arbejde på forskellige tider og steder," siger Jette Baade.

Hun understreger, at forslaget ikke vil fremme den fleksibilitet, som er meget almindelig i vidensbranchen, hvor højt engagerede medarbejdere kan have et familieliv ved siden af og tage større opgaver med hjem og måske arbejde lidt på dem om aftenen.

DI bakker op
Hos ITEK under Dansk Industri lyder de samme toner.

"Bestræbelserne på at gøre Danmark til førende bredbåndssamfund er startet med minuspoint," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Strider det mod skattestoppet?

"Jeg havde håbet, at den kompensationsordning, der skal sikre, at ingen kommer til at tabe på skattereformen, også ville omfatte multimedieskatten. Det gør den ifølge Skatteministeriet ikke - med den begrundelse, at medarbejderen jo bare kan lade være med at modtage ydelsen. Det må siges at være en meget lidet fremsynet attitude," svarer Tom Togsverd.

Skuffelsen bliver ikke mindre af, at topskatten fortsat skræmmer udenlandsk it-arbejdskraft væk.

"Det havde så været til at bære, hvis vi var kommet af med såvel top- som mellemskatten. Det lykkedes som bekendt ikke, hvorfor multimedieskatten gør særligt ondt," siger Tom Togsverd.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Software defined WAN

En ny generation af WAN er opstået, hvor optimering, automatisering og synlighed er kritiske faktorer for en samlet løsning. På denne How To får du overblik over fordelene ved SD-WAN - og du får indblik i, hvordan du hurtigst og nemmest når i mål med implementering af SD-WAN.

12. december 2018 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Skat skal udskifte 70 ældgamle it-systemer: "De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde"
Interview: ITU-professor Søren Lauesen mener, at staten har travlt med at få fat på en lang række ældre udviklere, der står bag de ældste it-systemer i Skat. Det er nødvendigt i forbindelse med udskiftningen af 70 legacy-systemer i Skat over de næste 15 år. "Man skal først finde ud af, hvad de gamle systemer gør. De folk der ved, hvad der sker, er gået på pension eller er døde. Know how forsvinder," lyder det.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.