Den ny multimedieskat rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer. Foto: Torben Klint

Multimedieskat er gift for hjemmearbejdspladser

De to store it-brancheorganisationer er rasende over den nye multimedieskat, som de mener er gift for hjemmearbejdspladser og læner sig op ad et brud på skattestoppet.

Det er ikke kun læserne, der tordner mod regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer.

Også ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen kaster om sig med kritik.

"Indførelse af multimediebeskatningen lægger gift ud for hjemmearbejdspladsen," siger underdirektør Jette Baade fra IT-Branchen.

Hun forklarer, at når hjemmearbejdspladsen bliver beskattet med 5.000 kroner årligt, vil det modvirke det fleksible arbejdsmarked, etableringen af hjemmearbejdspladser og videreudviklingen af vidensamfundet.

"I stedet vil det fremme en livsstil, hvor folk sidder i den samme trafikkø klokken otte om morgenen, i stedet for et mere fleksibelt samfund, hvor man kan arbejde på forskellige tider og steder," siger Jette Baade.

Hun understreger, at forslaget ikke vil fremme den fleksibilitet, som er meget almindelig i vidensbranchen, hvor højt engagerede medarbejdere kan have et familieliv ved siden af og tage større opgaver med hjem og måske arbejde lidt på dem om aftenen.

DI bakker op
Hos ITEK under Dansk Industri lyder de samme toner.

"Bestræbelserne på at gøre Danmark til førende bredbåndssamfund er startet med minuspoint," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Strider det mod skattestoppet?

"Jeg havde håbet, at den kompensationsordning, der skal sikre, at ingen kommer til at tabe på skattereformen, også ville omfatte multimedieskatten. Det gør den ifølge Skatteministeriet ikke - med den begrundelse, at medarbejderen jo bare kan lade være med at modtage ydelsen. Det må siges at være en meget lidet fremsynet attitude," svarer Tom Togsverd.

Skuffelsen bliver ikke mindre af, at topskatten fortsat skræmmer udenlandsk it-arbejdskraft væk.

"Det havde så været til at bære, hvis vi var kommet af med såvel top- som mellemskatten. Det lykkedes som bekendt ikke, hvorfor multimedieskatten gør særligt ondt," siger Tom Togsverd.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
DS-Display A/S
Distributør af professionelt AV-udstyr, projektorer, digital signage, interaktive skærmløsninger, videokonference, storformatprint og -scan samt relateret tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Guide til hyperconverged infrastructure - Alt om forenklet it-infrastruktur
I dette white paper får du en guide til at komme i gang med Hyperconverged Infrastructure (forenklet it-infrastruktur)