Den ny multimedieskat rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer. Foto: Torben Klint

Multimedieskat er gift for hjemmearbejdspladser

De to store it-brancheorganisationer er rasende over den nye multimedieskat, som de mener er gift for hjemmearbejdspladser og læner sig op ad et brud på skattestoppet.

Det er ikke kun læserne, der tordner mod regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer.

Også ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen kaster om sig med kritik.

"Indførelse af multimediebeskatningen lægger gift ud for hjemmearbejdspladsen," siger underdirektør Jette Baade fra IT-Branchen.

Hun forklarer, at når hjemmearbejdspladsen bliver beskattet med 5.000 kroner årligt, vil det modvirke det fleksible arbejdsmarked, etableringen af hjemmearbejdspladser og videreudviklingen af vidensamfundet.

"I stedet vil det fremme en livsstil, hvor folk sidder i den samme trafikkø klokken otte om morgenen, i stedet for et mere fleksibelt samfund, hvor man kan arbejde på forskellige tider og steder," siger Jette Baade.

Hun understreger, at forslaget ikke vil fremme den fleksibilitet, som er meget almindelig i vidensbranchen, hvor højt engagerede medarbejdere kan have et familieliv ved siden af og tage større opgaver med hjem og måske arbejde lidt på dem om aftenen.

DI bakker op
Hos ITEK under Dansk Industri lyder de samme toner.

"Bestræbelserne på at gøre Danmark til førende bredbåndssamfund er startet med minuspoint," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Strider det mod skattestoppet?

"Jeg havde håbet, at den kompensationsordning, der skal sikre, at ingen kommer til at tabe på skattereformen, også ville omfatte multimedieskatten. Det gør den ifølge Skatteministeriet ikke - med den begrundelse, at medarbejderen jo bare kan lade være med at modtage ydelsen. Det må siges at være en meget lidet fremsynet attitude," svarer Tom Togsverd.

Skuffelsen bliver ikke mindre af, at topskatten fortsat skræmmer udenlandsk it-arbejdskraft væk.

"Det havde så været til at bære, hvis vi var kommet af med såvel top- som mellemskatten. Det lykkedes som bekendt ikke, hvorfor multimedieskatten gør særligt ondt," siger Tom Togsverd.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.