Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Mac-udbredelse bremses af integrationsproblemer

Det er ikke let at bringe Mac OS X ind i et Windows-miljø, viser en ny undersøgelse.

Computerworld News Service: Enterprise Desktop Alliance har spurgt flere end 300 it-ledere og konkluderer, at et langt overvejende flertal synes, at der er plads til forbedring i de nuværende administrationsfunktioner, når det kommer til brugen af Macs i store virksomheder.

De tre væsentligste problemer var: Integration af Active Directory, klientstyring i forhold til indhold, opdateringer og compliance samt fildeling på tværs af platforme.

"Vi oplever, at Macs er ved at blive mainstream," fortæller Jim Chappell, som er vice president hos Centrify, der leverer administrationssoftware og er medlem af Enterprise Desktop Alliance.

"It-afdelingerne er nødt til at tage stilling til det."

Enterprise Desktop Alliance er et konsortium af Mac-leverandører, der inkluderer Centrify, LANrev, Atempo, GroupLogic og Parallels. Gruppens mål er at lette brugen af Macs i Windows-miljøer. Brugen af Macs og følgende administrationsbesvær vokser støt.

Over halvdelen af respondenterne gør allerede brug af flere end 100 Macs, og kun 14 procent af undersøgelsens respondenter svarede, at de ingen problemer havde med at integrere Macs.

Integration af Active Directory udgør den største udfordring for brugen af Macs. It-administratorer har for eksempel brug for en sikker måde til at konfigurere Macs gennem Active Directorys group policy-styring.

Fildeling blokerer

En anden besværlighed ved Macs for de store virksomheder er administration af eksempelvis opdateringer i modsætning til i rene Windows-miljøer, hvor centraliseret opdatering kører mere flydende.

Også problemer med fildeling mellem forskellige styresystemer kan lægge en dæmper på produktiviteten.

Undersøgelsen belyser andre bekymringer som overensstemmelse imellem konfigurationer, kompatibilitet mellem applikationer, sikkerhed samt administrationsværktøjer til Mac, der ikke er standard. I forhold til sikkerhed kom fuld disk-kryptering til OS X først på markedet sidste sommer fra leverandørerne Checkpoint Software og PGP.

Tre ud af fire respondenter svarede, at de havde planer om at udvide antallet af Macs i deres virksomhed. Hovedårsagerne til at Macs finder vej ind i de store virksomheder, blev angivet til at være forkærlighed hos de ansatte, produktivitet og en lavere total-cost-of-ownership.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital