It- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti: Væn jer til multimedieskatten

Dansk Folkeparti står ved aftalen om den nye multimedieskatten, der rammer 450.000 personer. "I skal bare vænne jer til den," lyder det.

Regeringen og Dansk Folkeparti, der står bag multimedieskatten, lader ikke til at vakle.

Tidligere har skatteministeren forsvaret den nye skat, der rammer 450.000 personer med arbejdsgiverbetalt computer, telefon eller bredbånd.

Også regeringens støtteparti holder fast.

"Jeg tror, at folk bare skal vænne sig til tanken om at betale den nye skat, for det er faktisk ulogisk, at man ikke har gjort det tidligere. Det er klart, at folk ikke bryder sig om at blive beskattet af noget, som ikke før har været underlagt beskatning," siger it- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Han forklarer, at baggrunden for multimedieskatten er, at den gamle ordning omkring beskatning af fri telefon er blevet udhulet i kraft af den teknologiske udvikling i og med, at teknologierne er smeltet sammen.

"Derfor har der været behov for en ny skat, hvor man bliver beskattet af de goder, der bliver stillet til rådighed af ens arbejdsgiver," siger han.

"Det er goder, man kan bruge privat, og som derfor erstatter nogle udgifter, man selv har skullet afholde. Det er rationalet bag multimedieskatten," siger Mikkel Dencker.

It- og skatteordføreren fra regeringens støtteparti tvivler på, at det vil hæmme it-udviklingen, selv om ministeriets eget skøn viser, at 112.500 personer vil fravælge it-goder.

"Jeg tror simpelthen ikke på, at det vil hæmme it-udviklingen. Tidligere har der været et hul i lovgivningen, hvor der har været mulighed for skattefrihed, så det er bare noget, som vi retter op på," siger han.

Mikkel Dencker forklarer, at multimedieskatten passer med "hvad man ellers bliver beskattet af her i landet".

"Man kan sammenligne det med en firmabil, som man også kan bruge privat. Men det har ingen sat spørgsmålstegn ved," lyder det.

Koch får æren af ideen
Partierne bag multimedieskatten flokkes til gengæld ikke ligefrem for at tage æren for at have fået ideen til den nye skat.

Selvom partierne står ved skattereforms-aftalen, er man åbenbart ikke helt enige om, hvor ideen stammer fra.

"Nu var det sådan set mere regeringens forslag end Dansk Folkepartis, men det er kommet ind i en aftale, og på den måde står vi ved den," siger it- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Skatteminister Kristian Jensen (V) understreger derimod, at ideen er undfanget af skattekommission, som iøvrigt havde en tidligere socialdemokrat som formand.

"Ideen om multimedieskatten blev født af skattekommissionen," siger ministeren.

Ligesom skatteministeren og nu også Dansk Folkeparti har formanden for skattekommisionen da også tidligere forsvaret den nye skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.