Artikel top billede

It- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti: Væn jer til multimedieskatten

Dansk Folkeparti står ved aftalen om den nye multimedieskatten, der rammer 450.000 personer. "I skal bare vænne jer til den," lyder det.

Regeringen og Dansk Folkeparti, der står bag multimedieskatten, lader ikke til at vakle.

Tidligere har skatteministeren forsvaret den nye skat, der rammer 450.000 personer med arbejdsgiverbetalt computer, telefon eller bredbånd.

Også regeringens støtteparti holder fast.

"Jeg tror, at folk bare skal vænne sig til tanken om at betale den nye skat, for det er faktisk ulogisk, at man ikke har gjort det tidligere. Det er klart, at folk ikke bryder sig om at blive beskattet af noget, som ikke før har været underlagt beskatning," siger it- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Han forklarer, at baggrunden for multimedieskatten er, at den gamle ordning omkring beskatning af fri telefon er blevet udhulet i kraft af den teknologiske udvikling i og med, at teknologierne er smeltet sammen.

"Derfor har der været behov for en ny skat, hvor man bliver beskattet af de goder, der bliver stillet til rådighed af ens arbejdsgiver," siger han.

"Det er goder, man kan bruge privat, og som derfor erstatter nogle udgifter, man selv har skullet afholde. Det er rationalet bag multimedieskatten," siger Mikkel Dencker.

It- og skatteordføreren fra regeringens støtteparti tvivler på, at det vil hæmme it-udviklingen, selv om ministeriets eget skøn viser, at 112.500 personer vil fravælge it-goder.

"Jeg tror simpelthen ikke på, at det vil hæmme it-udviklingen. Tidligere har der været et hul i lovgivningen, hvor der har været mulighed for skattefrihed, så det er bare noget, som vi retter op på," siger han.

Mikkel Dencker forklarer, at multimedieskatten passer med "hvad man ellers bliver beskattet af her i landet".

"Man kan sammenligne det med en firmabil, som man også kan bruge privat. Men det har ingen sat spørgsmålstegn ved," lyder det.

Koch får æren af ideen

Partierne bag multimedieskatten flokkes til gengæld ikke ligefrem for at tage æren for at have fået ideen til den nye skat.

Selvom partierne står ved skattereforms-aftalen, er man åbenbart ikke helt enige om, hvor ideen stammer fra.

"Nu var det sådan set mere regeringens forslag end Dansk Folkepartis, men det er kommet ind i en aftale, og på den måde står vi ved den," siger it- og skatteordfører Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti.

Skatteminister Kristian Jensen (V) understreger derimod, at ideen er undfanget af skattekommission, som iøvrigt havde en tidligere socialdemokrat som formand.

"Ideen om multimedieskatten blev født af skattekommissionen," siger ministeren.

Ligesom skatteministeren og nu også Dansk Folkeparti har formanden for skattekommisionen da også tidligere forsvaret den nye skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere