Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Som CEO for Symantec har Enrique Salem ansvar for blandt andet global produktudvikling, salg, marketing og it.

Symantecs næste topchef vil fokusere på sikkerhed

Om få uger vil Symantecs administrerende direktør, Enrique Salem, overtage rollen som koncernchef og vil dreje virksomhedens fokus tilbage på sikkerhed efter en periode med skiftende fokus.

Computerworld News Service: Symantecs forretning er vokset til 34,4 milliarder kroner i løbet af årene men er "begyndte at blive lidt ufokuseret" hen ad vejen, påpeger adminstrerende direktør og snart koncernchef Enrique Salem.

Virksomhedens størrelse har givet mulighed for med succes at gå ind på flere områder - sikkerhed, storage- og systemstyring - men Symantec er ifølge Enrique Salem nødt til at vælge et primært fokus.

I sin ny rolle vil Enrique Salem ændre kurs mod sikkerhed, i lyset af at dette er et løbende problem for virksomheder, der er bange for at miste kritiske data om kunder eller ansatte samt få krænket immaterielle rettigheder.

Recession eller ej, så forbliver sikkerhed en topprioritet for erhvervslivet, påpeger Enrique Salem og genkalder sig krisen i 2001, hvor "Symantec klarede sig ganske godt, fordi sikkerhed fortsatte med at være relevant."

I særlig grad peger Enrique Salem på, at Symantecs ekspertise i forebyggelse af tab af data (data loss prevention) "vil gøre det muligt for os at gøre nogle ret innovative ting."

Blandt den snarlige topchefs mål for Symantec er at sikre vækst, føring på markedet og den fortsatte "relevans, vi har, for individer og virksomheder." Med det sagt må Symantec ifølge Enrique Salem fortsætte med at investere i tre områder: Sikkerhed, bevægelsen fra bånd- til harddiskbackup samt software-as-a-service.

Opkøb på vej

Så forvent ikke på kort sigt en hektisk byge af opkøb fra Symantec, advarer Enrique Salem men påpeger, at virksomheden dog vil offentliggøre opkøb i de næste tre til seks måneder på områder, der kan styrke Symantecs sikkerheds-, storage- og systemstyrings-porteføljer.

Men "det, der er behov for, er, at private virksomheder nulstiller deres værdiforventninger," før Symantec tager på shopping, bemærker Enrique Salem i en henvisning til en virksomhed, der bød sig til med en pris, der måske var relevant for tre år siden, men ikke er det længere.

"Vi kan være tålmodige, og vi vil også udvise tålmodighed."

En historie om uorganisk vækst

Andi Mann, som er vice president of research hos Enterprise Management Associates, mener, at der er adskillige virkelig gode måder, hvorpå Symantec kan vokse uorganisk.

"Symantecs historie er meget klart en historie om uorganisk vækst," fortæller Andi Mann og tilføjer, at virksomheden har foretaget nogle gode opkøb heriblandt Altiris i 2007. Symantec har netop udgivet en opdatering til sin Altiris-software.

Ifølge Andi Mann har Symantec stabile udviklingsteams, der lægger et stort arbejde i at udbygge teknologi, som virksomheden allerede ejer.

"Jeg tror, at dette bør være virksomhedens fokus på kort sigt og ikke økonomisk men også at fortsætte dette momentum angående integrationsstyring med virtualisering," fortæller han.

Han er enig med Enrique Salem om, at Symantec er blevet lidt ufokuseret i seneste år og "faktisk kom lidt på afveje. Virksomheden gik ind på et par forretningsområder og forlod dem så igen" ligesom dens flirt med applikationsstyring.

Når det kommer til Symantecs ønske om fornyet fokus på sikkerhed, så bemærker Andi Mann, at selvom han er vidne til, at sikkerhedsbudgetter stadig ligger ret fast, så kan det samme siges om virtualisering og procesautomatisering.

"Der er større muligheder, hvis Symantec har et bredere fokus," mener han.

"Virksomheden har evnerne og integrationen. Så at gå ud og sige, at 'vi er et sikkerhedsfirma', det, synes jeg bare, er at undersælge sig selv."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere