Artikel top billede

Vicedirektør Kim Østrup fra IBM Danmark er et af i alt 15 medlemmer i Højhastighedskomiteen nedsat af videnskabsminister Helge Sander (V).

Bredbåndskomité skal samle puslespil

Der bliver meget at se til for de udpegede medlemmer i videnskabsminister Helge Sanders (V) bredbåndskomité . Tidsplan og innovation står på dagsordenen.

I alt 15 navne skal sammen med Helge Sander tage stilling til, hvordan danskerne får lynhurtigt bredbånd. Det er dog et større puslespil, hvor et hav af brikker skal falde på plads.

Hvert af de enkelte medlemmer af Højhastighedeskomiteen, som den hedder, har en brik, der skal passe sammen med de andres brikker.

Innovation står på dagsordenen hos IBM Danmarks repræsentant, vicedirektør Kim Østrup.

"Jeg vil lægge vægt på innovationsdelen, hvor vi prøver at få de forskellige elementer i teknologien og indholdet til at spille sammen," fortæller Kim Østrup.

Ifølge ham bliver opgaven af få alt sammen til at gå op i en højere enhed.

"Der er masser af ting, hvor it, indhold, bredbånd, applikationer og nye tænkemåder spiller sammen. Jeg glæder mig til noget, der bliver meget innovativt, og jeg håber, jeg kan bidrage med innovation på alle felterne," siger Kim Østrup.

Tidsplan optager telebranchen

Telebranchen har fået to repræsentanter i form af koncerndirektør Eva Berneke fra TDC og administrerende direktør Jesper Brøckner fra Telia. Et af de vigtigste emner for Telia-direktøren er hastigheden for komiteens arbejde. Der må gerne komme løbende resultater, mener han.

"Hvis vi vil have øgede investeringer i Danmark og øget beskæftigelse i branchen, så bør man ikke afvente en kommission og et langt politisk arbejde, for så bliver det et godt stykke ind i 2010," siger Jesper Brøckner.

Dansk Energi, der repræsenterer fiberselskaberne, efterlyste i sidste uge, at Højhastighedskomiteen kommer med resultater hurtigere end sidst på året.

Dengang understregede et af Højhastighedskomiteens i dag udpegede medlemmer, professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet, at den slags tager tid.

"Hvis der skal være bund i det, så tager det noget tid. Der er umiddelbart noget, som kan påpeges ret hurtigt, og så er der nogle ting, der lige kræver, at man tænker sig om," sagde professoren i onsdags til Computerworld.

LTE-auktion lurer

For Jesper Brøckner bliver det også vigtigt for telebranchen, at komiteen tager stilling til den kommende LTE-auktion, hvor licenser til et nyt mobilnetværk sættes på auktion af IT- og Telestyrelsen på vegne af staten.

"Enten kan man bombe branchen tilbage til start igen, så vi lægger alle pengene til at afbetale en licens, og så ruller vi langsomt ud uden at have råd til at købe applikationer og give tilskud til telefoner, eller vi kan sige, at branchen blev bombet flere år tilbage, så nu giver vi de her licenser gratis til branchen," siger Jesper Brøckner.

Udover at sidde i komiteen på vegne af Telia, sidder Jesper Brøckner også med ved bordet som formand for ITEK, der repræsenterer ikt-virksomheder i Dansk Industri.

"Jeg tror, at jeg er blevet udpeget, fordi jeg er telemand, og vi er et af de største teleselskaber i Danmark, men også fordi jeg er formand for ITEK under Dansk Industri," siger den administrerende direktør.

Han håber, at rammebetingelser kommer i fokus. Heriblandt multimedieskatten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.