Artikel top billede

Jakob Lyngsø, administrerende direktør for IT-Branchen, blev 61 år.

Toppolitikere mindes Jakob Lyngsø

Jakob Lyngsø var en elsket mand blandt de danske toppolitikere. Tidligere ministre er fulde af lovprisninger af manden, der har stået i spidsen for den danske it-branche siden 1996.

Danske toppolitikere, der har arbejdet sammen med Jakob Lyngsø, er fulde af mindeord til den danske it-branches nu afdøde frontfigur siden 1996.

"Jeg mødte Jakob første gang tilbage i 1970erne i Gladsaxe. Vi legede med en lille robot, der på kommando kunne løfte armen. Det var stort dengang," skriver Jytte Hilden.

"Siden diskuterede vi teknologivurdering og IT- politik. Det var inspirerende og det flyttede altid debatten, når Jakob med et smil på læben var med. Jakob Lyngsø var god til perspektiver på samfundsdebatten."

Videnskabsminister Helge Sander (V) modtager også beskeden om Jakob Lyngsøs død med sorg.

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at IT-Branchens adm. direktør Jakob Lyngsø ikke længere er blandt os," skriver Helge Sander i en pressemeddelelse.

"Som minister med ansvar for it- og teleområdet har jeg gennem mange år haft et fortrinligt samarbejde med Jakob Lyngsø og har derigennem lært ham at kende som et åbent, varmt og meget professionelt menneske."

Et højt træ er faldet

Frank Jensen, tidligere forskningsminister og nuværende overborgmesterkandidat, er også meget trist over meldingen om Jakob Lyngsøs død.

"Det er et af de højeste træer i den danske it-branche, der nu er faldet. Jeg har kendt Jakob Lyngsø både som forskningsminister og som direktør i Telecom Scandinavia. Jakobs død påvirker mig dybt. Mine tanker går til den nærmeste familie og pårørende," siger Frank Jensen.

"Jakob Lyngsø var et menneske med stor indsigt og empati. Jeg satte meget pris på hans varme og indsigtsfuldhed. Det bliver et stort savn for ikke blot it-branchen, men for den store kreds af mennesker som han kendte."

Jytte Hilden skriver, at Jakob Lyngsø var utroligt kreativ.

"For et par år siden sagde Jakob ja til at være med i bestyrelsen for Betty Nansen teatret. Det vil vi huske med glæde. Det handlede om kreativitet og kritiske spørgsmål til det kunstneriske virke," skriver Jytte Hilden.

"Jakob var glad ved det nære og det kære, det var hans liv. Nu er han væk. Vi andre sidder tilbage og kigger på den ensomme motorcykel, mens Jakob leger videre i sin himmel. Æret være hans minde."

Begravelsen finder sted i Egebæksvang Kirke, Strandvejen 336D, i Espergærde, onsdag 1. april kl. 13.00.

Efterfølgende, klokken 14.30, vil familien være vært ved et let traktement på den Kgl. Militære Klædefabrik, Lyngsø Allé i Hørsholm. Her vil Jakob Lyngsøs store netværk kunne mødes og sammen mindes Jakob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere