Den lille, sorte figur med de stikkende øjne kæmper sig igennem alverdens fortrædeligheder i spillet Limbo.

Dansk spiludvikler henter 11 millioner venturekroner

Ventureorganisationer investerer 11 millioner kroner i det danske spilfirma Playdead, der udvikler et todimensionalt spil i sort/hvid.

Det er lykkedes spiludviklervirksomheden Playdead at rejse 11 millioner kroner i venturepenge, så virksomheden kan fortsætte udviklingen af det todimensionale, sort/hvide spil, Limbo.

Kapitalindsprøjtningen kommer fra CAT Science, Vækstfonden og det danske investeringsselskab FAHU.

Stifterne af Playdead, Arnt Jensen og Dino Patti og sidst tilkomne Kim Ritzau, holder til i København, og spillet forventes udgivet først på året 2010.

Det særlige ved spillet er, at det ikke som mange af konkurrenterne, er sovset ind i farver og 3D-grafik. Tværtimod er stilen helt enkelt, og det er helt bevidst.

"For os er Limbo fremtidens spil. Man kan sagtens give spillerne store oplevelser for små budgetter. Vores styrke er, at det er en lille produktion, for så er det langt nemmere at være kreativ."

"Rent teknisk har vi truffet nogle valg, der gør det nemt at prøve nye ideer af i spillet. Vi kan være mere spontant kreative," mener Arnt jensen.

Forventningsfuld vækstfond
Vækstfonden forklarer sin interesse i at investere i spilfirmaet med, at Playdead ikke følger den forudsigelige vej.

"Teamet rammer noget rigtigt ved at gøre tingene anderledes. Limbo-spillet har et unikt grafisk udtryk og nogle avancerede puzzles. Vores analyser af markedet viser, at der er en stor målgruppe for den slags spil.

Vi er overbeviste om, at Limbos grafiske udtryk og gode historie vil give det en stor brugergruppe," siger partner i Vækstfondens team Vækstkapital, Søren Steen Rasmussen.

To millioner klik
Da Arnt Jensen for et par år siden lagde en teaser på nettet, der viser den lille hovedperson i Limbo, blev klippet set af flere end to millioner mennesker på 14 dage.

"Det betød, at vi blev lagt ned af henvendelser fra de store spiludgivere. Men vi mener, at vi selv kan få en solid kommerciel succes ud af historien, uden at vi mister kontrollen over projektet. Vi vil gerne levere spil med kant, der rører brugerne og holder sig til det væsentlige," siger Dino Patti.

Det er planen at sælge det færdige spil for ikke over 100 kroner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.