Fujitsu-direktør Hans Iakob Estrup er endnu ikke klar til at forklare præcis, hvad der skete i selskabets datacenter i går ved 16-tiden.

Fujitsu: Dansk DIBS-nedbrud skyldes 'pudsig' fejl

Fujitsu-direktør betegner strømafbrydelsen i SAN'et i Fujitsus datacenter som "pudsig." 10 danske kunder var ramt af nedbruddet.

Da en strømafbrydelse i Fujitsu hostingcenter mandag eftermiddag satte Skandinaviens største formidler af internet-betalingsløsninger, DIBS Payment Services, og ni andre tunge danske selskaber ud af drift, skyldtes det en pudsig fejl.

Sådan betegner Fujitsus direktør, Hans Iakob Estrup, strømafbrydelsen, uden han dog vil komme nærmere ind på, hvad der nøjagtigt skete i datacentret mandag ved 16-tiden udover, at strømmen røg i datacentrets SAN (storage area network).

"Vi er ved at udarbejde en rapport til blandt andre DIBS om hændelsen, og jeg vil ikke kommentere yderlige på fejlen, før vi har talt med DIBS," siger Hans Iakob Estrup, der understreger, at DIBS var ramt af det mest kritiske nedbrud.

Han forklarer dog, at fejlen opstod maskinelt og alle kunder var oppe og køre igen midt på natten, efter Fujitsu måtte sende adskillige reparatører på overarbejde.

Ønsker ingen garantier
Selv om Fujitsu har back up- og duplikeringsløsninger blev blandt andet DIBS' betalingssystem sat ud af drift i går eftermiddag.

Fujitsu-direktøren ønsker ikke at udstikke garantier for, at fejlen ikke kan opstå igen.

"Men vi taler altså om en pudsig fejl, som vi nu er blevet gjort opmærksom på, og som derfor ikke bør opstå igen," forklarer direktøren, der beklager, at fejlen skete samtidigt med, at back up-systemet blev sat ud af drift.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.