Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander lancerer digitaliserings-Facebook

Et nyt forum for offentlige it-folk skal styrke digitaliseringen af det offentlige. IT- og Telestyrelsen lancerer forummet på siden Digitaliser.dk.

IT- og Telestyrelsen vil trække på erfaringer fra Amazon, Facebook og Youtube, når fremtidens digitalisering skal gøres bedre. Det er et af budskaberne i forbindelse med et nyt forum for it-professionelle i det offentlige.

Den nye portal, hvor forummet har hjemme, hedder Digitaliser.dk og skal være ramme om samarbejde mellem digitaliseringsspecialister på tværs af det offentlige.

Lanceringen finder sted samtidig med at godt tusind offentlige it-folk og leverandører til det offentlige mødes til årets største digitaliseringsbegivenhed, It-arkitekturkonferencen i Århus.

I forbindelse med lanceringen har videnskabsminister Helge Sander (V) fremhævet Digitaliser.dk som et kontaktsted, hvor man kan dele og diskutere erfaringer med it-arbejdet.

"Målet er, at det kan styrke samarbejdet om at digitalisere Danmark mellem offentlige og private parter," siger videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Konkrete anbefalinger

Digitaliser.dk kommer til at rumme IT- og Telestyrelsens anbefalinger på it-arkitekturområdet. Et nyt initiativ er femten konkrete råd fra styrelsen, som kan bruges i forbindelse med it-arbejdet i den offentlige sektor.

Adam Lebech, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, fortæller i dag på It-arkitekturkonferencen, at de femten råd er dokumenteret i projekter, hvor de har givet resultater. De resultater vil IT- og Telestyrelsen brede ud.

"Der er plads til forbedring, derfor er de femten konkrete anbefalinger lavet," siger Adam Lebech, der som eksempel fremhæver anbefaling nummer to:

"Brug open source ved egenudvikling. Et godt eksempel er Gentofte Kommune, som har lavet en komponent som viser mødereferater, en komponent som knytter ESDH-systemet til CMS-systemet. Den komponent er nu en del af et projekt i Region Midtjylland," fortæller Adam Lebech.

Han håber, at de offentlige it-folk tager den nye portal til sig.

"Det er de it-professionelles platform. Den første sociale platform for it-professionelle, hvor man kan oprette en gruppe, stille sin dokumentation til rådighed og være med til at sprede best practice," siger Adam Lebech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere