Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

iPhonen kan mange ting, men at logge på Skype er ikke lige til for Apples telefon. Foto: Torben Klint

Telegigant forbyder Skype på iPhone

Den tyske telegigant Deustche Telekom har forbudt brugen af Skype på deres iPhone. Danske udbydere af iPhonen har haft restriktioner i lang tid.

Så blev det for meget for tyske Deustche Telekom at have et konkurrerende produkt liggende på deres iPhones. Selskabet har nu forbudt sine kunder at bruge Skype på deres iPhones.

"Det står skrevet tydeligt i vores kundekontrakt, at sådanne tjenester ikke må bruges," fortæller Alexander von Schmettow, T-mobile talsmand til det tyske medie, The Local.

"Der er to grunde til dette, et er at datatrafikken vil begrænse netværksydelsen. Ydermere vil kunder, der ikke kan bruge Skype ordentligt, kunne holde os ansvarlige for det."

Skype bruger i gennemsnit seks kilobyte trafik i sekundet. En normal 3g-netforbindelse i Danmark har typisk mellem tre til syv megabit til rådighed.

Danske teleselskaber forbeholdne

De danske udbydere af iPhonen, Sonofon og Telia, har ikke valgt at tage så drastiske metoder i brug som deres tyske kollegaer. Men i kundekontrakten har man alligevel forskellige klausuler mod, at kunden bruger mobiltelefonen som et datamodem. Det fortæller Bernt Stubbe Østergaard, teleanalytiker i Current Analysis.

"Den generelle holdning i teleselskaberne har været at fare op med paraderne. De kontrakter, som de danske teleselskaber har tegnet med deres kunder, er bygget op på, at man begrænser kundernes ret til ip-telefoni," siger Bernt Stubbe Østergaard

"I øjeblikket har teleselskaberne Sonofon og Telia en forretningsmodel, der ikke bygger på ubegrænset ip-telefoni. Fremtiden bliver dog, at ip-telefoni vil blive indlejret i så mange andre applikationer, at blokeringen vil blive uholdbar."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Telia eller Sonofon. Men Bernt Stubbe Østergaard konstaterer, at det ikke er muligt at logge på Skype via Telias 3g-net.

Blokering ligegyldig

Det har ikke den store betydning for brugen af Skype på iPhones, selv hvis de danske teleselskaber skulle ændre deres kontrakter. For det er nemlig slet ikke muligt at logge på Skype med iPhonen via et 3g-net.

I øjeblikket er det kun Sonofon og Telia, der har fået lov af Apple til at sælge iPhonen i Danmark. Det er også de teleselskaber i Danmark, der har restriktioner i kundekontrakten omkring ip-telefoni. Teleselskabet 3, der ikke har den slags restriktioner i deres kontrakt, har ikke fået lov til at sælge iPhonen i Danmark.

Det har dog været muligt at bruge ip-telefoni over 3g-net på andre mobiltelefoner, som 3 sælger.

"Vi ser ikke Skype som en konkurrent. Hvis vores brugere gerne vil bruge Skype som en service, vil vi selvfølgelig også tilbyde denne service," siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef i 3 Danmark.

Apple forbyder ip-telefoni

Computerworld har ringet til Apples pressechef Petter Ahrnstedt i Sverige, der ikke vil fortælle Apples holdning til de tjenester, som deres partnere udbyder.

"Vi har ingen kommentarer på vores partnere eller på de tjenester, der kan køre på vores iPhone," fortæller Petter Ahrnstedt.

I Apples egne SDK-regler (Software Development Kit) står der, at man ikke må lave tredjeparts ip-telefoni tjenester på iPhonen, der går over 3g-netværket. Det fortæller Brian O'Shaughnesy, kommunikationsdirektør i Skype.

I USA har flere forbrugergrupper krævet, at den amerikanske kommunikationsstyrelse går ind og undersøger, om det er lovligt, at tredjeparts applikationer ikke kan bruges på iPhonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere