Ny version af OpenOffice klar efter påske

En ny version af frikodefolkets kontorpakke bliver lanceret lige efter påske. Udviklingen bevæger sig i to retninger.

Lige efter påskeferiens afslutning kan OpenOffice-folket se frem til at skulle opdatere kontorpakken.

Den 14. april kommer der nemlig en ny udgave af OpenOffice i version 3.1.

Versionen bliver strammet op på to fronter.

Der er to hovedprojekter i OpenOffice version 3x, fortæller Leif Lodahl, der er den danske talsmand for OpenOffice-gruppen.

"Det er forbedring af brugeroplevelsen og optimering af hastigheden. Det ene er noget, man ser meget tydeligt på skærmen, og det andet er noget, man oplever, når man arbejder med programmet," siger han.

På brugersiden vil OpenOffice være mere lækker og intuitiv, lyder visionen.

"Der kommer ikke voldsomt mange nye funktioner i den næste version, men de bliver tilgængelige på en anden og mere brugervenlig måde," siger Leif Lodahl.

Et eksempel er funktionen 'Ændringsstyring', hvor en kollega kan foretage rettelser og tilføjelser i et dokument i forbindelse med en gennemlæsning, fortæller Leif Lodahl.

Når man får dokumentet tilbage, kan man se kollegaens tilføjelser og vælge at indarbejde dem i teksten eller at afvise dem.

I version 3.1 bliver denne funktion tilgængelig i højreklik-menuen, så man fremover kan acceptere eller afvise ændringer direkte i teksten, i stedet for via en hengemt dialogboks.

"Det er jo ikke raketvidenskab, men det betyder, at funktionen bliver mere brugbar," siger Leif Lodahl.

Denne type rettelser kommer der mange af i version 3.1.

"Det er ikke godt nok, at det virker, der skal også fungere i praksis," lyder det fra Leif Lodahl

Speederen i bund
Den anden prioritet er hastighed, og det er OpenOffices akilleshæl, der denne gang er blevet arbejdet med.

"OpenOffice er blevet kritiseret for at regnearksdelen er langsom, og det forsøger man at gøre noget ved i denne opdatering," siger Leif Lodahl.

Man har gennemgået programmets arbejdsmetoder og fundet fejl og uregelmæssigheder, der har trukket tempoet ud af regnearksdelen.

Det er blevet strammet alvorligt op på områder som genberegning og den mængde data, der loades i forbindelse med opstart, fortæller han.

"Arbejdet er en løbende proces, og arbejdet er ikke færdigt, men i version 3.1 man vil opleve, at regnearksdelen er blevet hurtigere," siger OpenOffice-manden.

Opdateringen kan hentes fra 14. april.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.