Artikel top billede

Administrerende direktør Jesper Brøckner bidrager med den største fremgang i TeliaSoneras mobil-omsætning målt i svenske kroner, men i danske kroner faldt omsætningen lidt. (Foto: Torben Klint)

Telia går tilbage i Danmark

Den svensk-finske telekoncern TeliaSonera offentliggjorde i dag resultatet for årets første tre måneder. Omsætningen faldt i den danske mobilforretning.

Danmark bidrager med den største fremgang i omsætningen i Telias mobilforretning. Det fremgår af Telias regnskab for årets første tre måneder. 12 procent går Danmark frem målt i svenske kroner sammenlignet med sidste år.

Det er dog værd at holde for øje, at den danske krone nu står stærkere i forhold til den svenske krone end i den første del af forrige år. Målt i danske kroner beretter virksomheden om et fald i den danske omsætning.

Da Telia præsenterede sit bedste årsregnskab i Danmark nogensinde tilbage i februar, bed aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets også mærke i valutaen.

"Det første, jeg lægger mærke til, er, at rekorden, som Telia taler om, er i svenske kroner, som er devalueret over for den danske krone," fortalte han dengang om 2008-regnskabet.

Fra januar til og med marts omsatte Telias mobilforretning i Danmark for 1,9 milliarder svenske kroner sammenlignet med 1,7 milliarder kroner samme periode sidste år. De 1,9 milliarder svenske kroner svarer i dag til 1,3 milliarder danske kroner.

Kapring af mobile bredbåndskunder koster

Den danske mobilforretning viste et fald i EBITDA-marginen. Det vil sige, hvor meget selskabet tjener før afskrivninger for hver 100 kroner, som virksomheden omsætter. I telebranchen er dette nøgletallet, som analytikerne holder øje med.

Det første kvartal i år bød på en EBITDA-margin på 14,8 procent mod 18 procent sidste år.

"EBITDA-marginen i Finland og Danmark faldt som et resultat af en lavere omsætning målt i lokal valuta og uændrede omkostningsniveauer. I Danmark havde et succesfuldt optag af mobile bredbåndsabonnenter også en negativ effekt på marginen," står der i kvartalsrapporten.

Der raser i øjeblikket en intens krig på det danske marked for mobilt bredbånd, hvor alle mobilselskaberne kæmper om et marked i fartglad vækst. Telia ligger på en delt andenplads på dette marked ifølge den seneste halvårsstatistik fra IT- og Telestyrelsen. Mobilselskabet 3 topper foran Sonofon og Telia, mens TDC ligger sidst blandt de fire operatører.

Stofa går frem - også i danske kroner

Ifølge kvartalsrapporten gik Stofa-forretningen frem. Ganske vist faldt antallet af bredbåndskunder med 3.000 til 149.000, men tv-kunderne gik frem med 2.000 til i alt 211.000. Det var nok til at øge omsætningen med 3,4 procent målt i danske kroner.

Stofa er i øvrigt en del, som ikke længere indgår i kerneforretning hos Telia. For nylig kom det frem, at Telia går med planer om at frasælge forretningen.

Hele TeliaSonera-koncernen formåede at øge omsætningen samlet set, også målt i lokale valutaer. I lokale valutaer gik selskabet 0,6 procent frem sammenlignet med første kvartal sidste år, mens fremgangen i svenske kroner lyder på 12 procent.

Selskabet erkender i kvartalsrapporten, at den svenske krone trods en mindre fremgang stadig er svag. Den samlede omsætning lød i årets første tre måneder på 27,2 milliarder svenske kroner - 18,6 milliarder danske kroner, hvis en svensk krone er 68 danske øre værd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital