Artikel top billede

Administrerende direktør for Telia Stofa, Ole Simonsen (tv), er her i selskab med Telias topchef i Danmark, Jesper Brøckner. - Foto: Ernst Tobisch

Telia klar til at sælge Stofa for den rigtige pris

Kabel-tv er ikke en del af kerneforretningen hos Telia, og derfor er kabelselskabet Stofa til salg, hvis tilbuddet er det rette. Telenor fremhæves som mulig køber.

"Vi er ikke længere kerneforretning for TeliaSonera, det signalerer selskabet nu. Og det vil sige, at kommer der et godt bud, er vi til salg."

Sådan siger administrerende direktør Ole Simonsen fra Stofa i dagens udgave af dagbladet Børsen. Teknisk set er selskabet i et notat til analytikere i branchen fjernet fra bredbåndsforretningen. I stedet står Stofa anført som "andre aktiviteter."

Det rejser derfor spørgsmålet, hvem der kunne være interesserede købere. Ifølge aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets er norske Telenor en mulighed.

"Oplagte købere er Telenor, der dermed kan give deres datterselskab i Danmark, Canal Digital, en stærk distribution," siger Poul Ernst Jessen til Børsen.

Telenor ønsker dog ikke at kommentere et eventuelt køb over for Computerworld.

"Vi kommenterer aldrig forlydender ude i markedet om eventuelle opkøb eller andre ting," siger pressechef Peter Glüsing fra Telenor.

TDC er en anden mulighed, men selskabet har i forvejen en dominerende position på kabelmarkedet, og da Stofa samtidig har en omsætning over 300 millioner kroner, skal konkurrencemyndighederne behandle købet.

Elselskaber en mulighed

Kabelselskabet Stofa dækker 600.000 husstande, som kan modtage tv, bredbånd og telefoni igennem selskabets net.

Poul Ernst Jessen bringer også kapitalfonde i spil som købere, mens elselskaberne er en fjerde mulighed.

Elselskaberne har i forvejen et distributionsnet i form af fibernettet.

Stofa omsatte i 2008 for en milliard kroner, mens overskuddet lød på 98 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere