Artikel top billede

Indiske skolebørn får OLPC'er af staten

Indien har bestilt 250.000 bærbare fra One Laptop Per Child, mens en menneskerettighedsorganisation vil levere 5.000 OLPC'er til Sierra Leone.

Computerworld News Service: I Indien har to statslige organisationer sammen med en privat virksomhed, der har indgivet ordren på computerne, oplyser Satish Jha, der er president og CEO for OLPC India.

Det er de første ordrer fra Indien på OLPC's XO-bærbare, og distributionen til omkring 1.500 skoler er planlagt til at begynde i juni.

OLPC's mål om at give en computer til hvert eneste barn blev angiveligt beskrevet som "pædagogisk suspekt" i 2006 af Indiens undervisningsminister i et brev til landets planlægningskommission. Men regeringen som sådan har ikke noget problem med OLPC, og førende statslige uddannelsesinstitutioner støtter OLPC, påpeger Jha.

De fleste af de 250.000 bærbare vil gå til børn i forstads- og landlige områder, oplyser Jha. I områder, hvor der er ikke internetforbindelse, eller hvor det er for dyrt, vil computerne være forbundet gennem mesh-netværk til en server, hvorfra der kan downloades information, forklarer han.

OLPC har et mål om at udrulle tre millioner XO-bærbare i Indien i år, tilføjer han.

I Sierra Leone er planen ifølge Mohammed Kaindaneh, som er generalsekretær for Human Rights Respect Awareness Raising Campaigners (HURRARC), at distribuere 5.000 folke-pc'er før 2011. Projektet kommer til at koste en million dollars eller cirka 5,7 millioner kroner, som vil blive rejst ved hjælp af pengeindsamlinger i løbet af de næste to år.

Et pilotprojekt, der involverer 50 grundskoler og 500 elever, vil ifølge Kaindaneh modtage 100 folke-pc'er fra OLPC. Disse computere er ikke en del af den større ordre på de 5.000 OLPC'er.

Etiopien, Rwanda, Nigeria og Ghana har også modtaget computere fra OLPC.

Nyheden om projektet i Sierra Leone kommer, netop som analytikere i Kenya, Nigeria og Zimbabwe har offentliggjort resultater, der peger på, at Asus' netbook, Eee PC, er et bedre valg for Afrikanske lande end XO-computeren fra OLPC.

Analytikerne konkluderer, at Eee PC bedre kan tilpasses individuelle ejere og brugere i landlige dele af Afrika, som har behov for strømbesparende pc'er.

De rangerer Asus' Eee PC som den computer, der bedst opfylder Afrikas behov, efterfulgt af Intels Classmate, OLPC's XO, Inveneo Computing Station og Ncomputings X300.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere