Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Indiske skolebørn får OLPC'er af staten

Indien har bestilt 250.000 bærbare fra One Laptop Per Child, mens en menneskerettighedsorganisation vil levere 5.000 OLPC'er til Sierra Leone.

Computerworld News Service: I Indien har to statslige organisationer sammen med en privat virksomhed, der har indgivet ordren på computerne, oplyser Satish Jha, der er president og CEO for OLPC India.

Det er de første ordrer fra Indien på OLPC's XO-bærbare, og distributionen til omkring 1.500 skoler er planlagt til at begynde i juni.

OLPC's mål om at give en computer til hvert eneste barn blev angiveligt beskrevet som "pædagogisk suspekt" i 2006 af Indiens undervisningsminister i et brev til landets planlægningskommission. Men regeringen som sådan har ikke noget problem med OLPC, og førende statslige uddannelsesinstitutioner støtter OLPC, påpeger Jha.

De fleste af de 250.000 bærbare vil gå til børn i forstads- og landlige områder, oplyser Jha. I områder, hvor der er ikke internetforbindelse, eller hvor det er for dyrt, vil computerne være forbundet gennem mesh-netværk til en server, hvorfra der kan downloades information, forklarer han.

OLPC har et mål om at udrulle tre millioner XO-bærbare i Indien i år, tilføjer han.

I Sierra Leone er planen ifølge Mohammed Kaindaneh, som er generalsekretær for Human Rights Respect Awareness Raising Campaigners (HURRARC), at distribuere 5.000 folke-pc'er før 2011. Projektet kommer til at koste en million dollars eller cirka 5,7 millioner kroner, som vil blive rejst ved hjælp af pengeindsamlinger i løbet af de næste to år.

Et pilotprojekt, der involverer 50 grundskoler og 500 elever, vil ifølge Kaindaneh modtage 100 folke-pc'er fra OLPC. Disse computere er ikke en del af den større ordre på de 5.000 OLPC'er.

Etiopien, Rwanda, Nigeria og Ghana har også modtaget computere fra OLPC.

Nyheden om projektet i Sierra Leone kommer, netop som analytikere i Kenya, Nigeria og Zimbabwe har offentliggjort resultater, der peger på, at Asus' netbook, Eee PC, er et bedre valg for Afrikanske lande end XO-computeren fra OLPC.

Analytikerne konkluderer, at Eee PC bedre kan tilpasses individuelle ejere og brugere i landlige dele af Afrika, som har behov for strømbesparende pc'er.

De rangerer Asus' Eee PC som den computer, der bedst opfylder Afrikas behov, efterfulgt af Intels Classmate, OLPC's XO, Inveneo Computing Station og Ncomputings X300.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.