Lovforslaget er hverken arbejdsmæssigt eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lyder det fra formand i Dansk IT, Lars Mathiesen.

Dansk IT: Beskat ikke arbejdsredskabet

Det er helt urimeligt at beskatte et arbejdsredskab, også selv om det benyttes i hjemmet. Det budskab vil Dansk IT fremlægge for Skatteudvalget 13. maj

I morgen skal multimedieskatten til førstebehandling i Folketinget.

Lovforslaget er allerede blevet justeret i form af en beløbsnedsættelse fra 5.000 til 3.000 kroner, men der er stadig en stor knast, der skal barberes væk, lyder det fra Dansk IT, der 13. maj har fået foretræde for Folketingets skatteudvalg, hvor de it-professionelles interesseorganisation vil fremføre kritikken.

Hovedindvendingen er den såkaldte folkeskolelærer-ordning.

"Det, der fremgår af bemærkningerne til forslaget er, at man må tage en computer med hjem, hvis den ikke er personlig, men en del af en fælles pulje," fortæller Lars Mathiesen, der er formand for Dansk IT.

"Med den måde man arbejder på i dag, er det et helt forkert signal, at man ikke må tage sit arbejdsredskab med hjem. Hvis man ikke bliver færdig på arbejdspladsen, er det helt naturligt, at man kan klappe den bærbare sammen, tage den med hjem og så genoptage arbejdet lidt senere på dagen," siger han.

Sikkerhedsproblem
I det gældende forslag bliver man beskattet, hvis man tager den personlige computer med hjem.

Man bliver derimod ikke beskattet, hvis arbejdspladsen har en pulje af computere, der lejlighedsvis bruges og således ikke er personlige. Sådanne maskiner kan man frit tage under armen og benytte fra hjemmefronten.

"Denne løsning fremmer ikke en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, og så giver den nogle sikkerhedsmæssige problemer," lyder kritikken fra Dansk IT.

Når flere personer anvender den samme computer, kan der ifølge Dansk IT komme til at ligge personlige oplysninger på computeren i form af eksempelvis elevopgaver, brevvekslinger mellem skole og hjem samt personlige e-mails, som man ikke lige får slettet, inden den næste bruger overtager maskinen.

"Det ser ikke ud til at løsningen er helt gennemtænkt. Det er fint, at regeringen har åbnet for muligheden for, at man kan tage computeren med hjem, men forslaget i den nuværende form hænger hverken sikkerhedsmæssigt eller arbejdsmæssigt sammen," siger Lars Mathiesen.

Løsningsforslaget fra Dansk IT er mere fleksibilitet.

"Når man har et arbejdsredskab på arbejdspladsen, skal det være muligt, at tage det hen, hvor man vil, uden at det skal koste penge," siger Lars Mathiesen.

Man har udtænkt udemærkede løsninger til eksempelvis vagtordninger, så må det også være muligt at dække resten af arbejdsstyrken ind, lyder opfordringen fra Dansk IT's formand.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.