Man burde faktisk belønne de grupper, der anvender fremtidens arbejdsredskaber, siger næstformand i Finansforbundet, Kent Petersen.

Forbund: Beskat skruemaskiner frem for computere

Det vil være mere relevant at beskatte håndværkernes arbejdsredskaber end computere. Skruemaskineren bliver brugt mere uden for arbejdstiden, lyder det fra Finansforbundet.

"Hvis man skulle beskatte noget, burde det være håndværkernes arbejdsredskaber, som i langt højere grad bliver misbrugt efter arbejdstid."

Sådan lyder det med et glimt i øjet fra Finansforbundet, som har taget plads i rækken af fagforbund, der er utilfredse med multimedieskatten, som vil pålægge en stor del af medlemmerne en ekstraskat på 3.000 kroner om året.

"Det er naturligvis sat på spidsen, men det illustrerer, hvordan virkeligheden ser ud," siger næstformand i Finansforbundet, Kent Petersen.

Finansforbundet repræsenterer godt 5.000 it-medarbejdere, og mange af dem står i en ganske særlig situation.

De har nemlig typisk en særlig forpligtelse til at være til rådighed også uden for almindelig arbejdstid.

De skal kunne kontaktes på telefon, og de skal kunne logge sig på virksomhedens it-systemer, uanset tidspunkt på døgnet, forklarer næstformand i Finansforbundet.

Skat med omvendt fortegn
Derfor vil multimedieskatten ramme rigtig mange af forbundets medlemmer, og det har drevet forbundet ud på kamppladsen.

"Disse medarbejdere skal nu beskattes af at have noget udstyr, som er en forudsætning for, at de kan udføre deres arbejde - de kan ikke vælge udstyret fra. Det, mener vi, rammer lige så skævt som hos hjemmehjælpere og skolelærere," siger Kent Petersen.

"Så lad os sikre, at alle, der udfører deres arbejde via multimedier, uanset profession, ikke rammes af, at deres arbejde skal udføres fleksibelt i forhold til tid og sted," skriver Finansforbundet i et åbent brev til Skatteminister Kristian Jensen (V).

Brevet indeholder en opfordring til helt at afskaffe skatten.

"Hvis man vil understøtte fleksibilitet og mobilitet, burde man faktisk belønne de grupper, der anvender fremtidens arbejdsredskaber," siger Kent Petersen.

"Grundlæggende er dette en misundelsesskat," konkluderer Finansforbundet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.