Artikel top billede

Man burde faktisk belønne de grupper, der anvender fremtidens arbejdsredskaber, siger næstformand i Finansforbundet, Kent Petersen.

Forbund: Beskat skruemaskiner frem for computere

Det vil være mere relevant at beskatte håndværkernes arbejdsredskaber end computere. Skruemaskineren bliver brugt mere uden for arbejdstiden, lyder det fra Finansforbundet.

"Hvis man skulle beskatte noget, burde det være håndværkernes arbejdsredskaber, som i langt højere grad bliver misbrugt efter arbejdstid."

Sådan lyder det med et glimt i øjet fra Finansforbundet, som har taget plads i rækken af fagforbund, der er utilfredse med multimedieskatten, som vil pålægge en stor del af medlemmerne en ekstraskat på 3.000 kroner om året.

"Det er naturligvis sat på spidsen, men det illustrerer, hvordan virkeligheden ser ud," siger næstformand i Finansforbundet, Kent Petersen.

Finansforbundet repræsenterer godt 5.000 it-medarbejdere, og mange af dem står i en ganske særlig situation.

De har nemlig typisk en særlig forpligtelse til at være til rådighed også uden for almindelig arbejdstid.

De skal kunne kontaktes på telefon, og de skal kunne logge sig på virksomhedens it-systemer, uanset tidspunkt på døgnet, forklarer næstformand i Finansforbundet.

Skat med omvendt fortegn

Derfor vil multimedieskatten ramme rigtig mange af forbundets medlemmer, og det har drevet forbundet ud på kamppladsen.

"Disse medarbejdere skal nu beskattes af at have noget udstyr, som er en forudsætning for, at de kan udføre deres arbejde - de kan ikke vælge udstyret fra. Det, mener vi, rammer lige så skævt som hos hjemmehjælpere og skolelærere," siger Kent Petersen.

"Så lad os sikre, at alle, der udfører deres arbejde via multimedier, uanset profession, ikke rammes af, at deres arbejde skal udføres fleksibelt i forhold til tid og sted," skriver Finansforbundet i et åbent brev til Skatteminister Kristian Jensen (V).

Brevet indeholder en opfordring til helt at afskaffe skatten.

"Hvis man vil understøtte fleksibilitet og mobilitet, burde man faktisk belønne de grupper, der anvender fremtidens arbejdsredskaber," siger Kent Petersen.

"Grundlæggende er dette en misundelsesskat," konkluderer Finansforbundet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere