Telebosserne skal finde kikkerten frem, hvis de skal få øje på vækstmuligheder i det danske marked.

Kan TDC og Telenor navigere igennem krisen?

ComputerViews: I denne uge kommer både TDC og den norske rival Telenor med regnskab for årets første kvartal. Det interessante er, om finanskrisen nu viser sit grimme ansigt i regnskaberne.

ComputerViews: Alle har et behov for at kommunikere - også under finanskrisen. Det er det, der skal redde teleselskaberne igennem stormvejret.

Indtil videre er teleselskaberne sluppet nådigt igennem, men for halvanden uge siden dukkede de første bølgeskvulp op på det danske telemarked.

Telia præsenterede regnskabet for årets første kvartal, og selskabet meldte om et faldende salg i Danmark målt i danske kroner.

I morgen er det Telenor - selskabet bag Cybercity, Sonofon og CBB Mobil - der præsenterer resultatet for årets første tre måneder. Selskabets topchef i Danmark, Henrik Clausen, har allerede meldt ud, at han ser 2009 som et fladt år. Væksten går med andre ord i nul, vurderer han.

På torsdag kommer landets største teleselskab, TDC, med kvartalsregnskab. Øverste mand i hierarkiet, Henrik Poulsen, forventer ligesom hos Telenor, at omsætningen i år ligger på samme niveau som sidste år.

Svær opgave forude
Det kan dog blive en svær opgave både for TDC og Telenor at fastholde omsætningsniveauet fra sidste år. Begge selskaber har store erhvervsforretninger, og erhvervslivet er allerede begyndt at sætte teleudgifterne under lup.

Samtidig fyrer de største danske virksomheder medarbejdere i et hastigt tempo, og dermed er der færre aktive SIM-kort i det danske erhvervsliv. Det ender utvivlsomt med at skabe et hul i teleselskabernes omsætning. Et hul, som de skal få dækket andetsteds.

Her kan teleselskaberne naturligvis håbe, at forbrugerne fortsætter med at bruge telefonen flittigt, men det vil kun skabe status quo hos privatkunderne.

Teleselskaberne må derfor sætte deres lid til, at der er en vækstlomme, som TDC's topchef kalder det, gemt et eller andet sted i det danske telemarked. Et marked, der er præget af stagnation samt faldende priser.

Mobilt bredbånd som redningskrans
Nøglen til at gå i nul ligger meget vel i det mobile bredbånd, som danskerne for alvor har taget til sig det seneste år. Det er det produkt, som alle telebosserne taler om, når de skal udpege en vækstmulighed i det danske marked.

Markedet for mobilt bredbånd er dog stadig forholdsvis lille, og konkurrencen er intens. Telia meldte i sit regnskab, at "et succesfuldt optag" af nye mobile bredbåndskunder kostede i driftsresultatet.

Spørgsmålet er derfor, om væksten i det mobile bredbånd er nok til at dække det hul, som erhvervsforretningerne efterlader. Henrik Poulsen har allerede meldt ud, at TDC's erhvervsforretning formentlig begynder at bløde i årets andet og tredje kvartal, og erhvervskunderne er blevet dårligere til at betale, lyder det fra Telenors Henrik Clausen.

Derudover kan en vækst i det mobile bredbånd ramme TDC og Telenor, som begge to har store bredbåndsforretninger på det faste net. Det traditionelle telemarked har set en migration fra fastnettelefonen til mobilen, og det samme kan ske hos de bredbåndskunder, der ikke har det store behov for båndbredde.

Det var en lang række spørgsmål. Denne uge besvarer nok ikke dem alle, men klogere bliver vi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.