Artikel top billede

Frank Rasmussen siger farvel og tak til BiBoB, mens han siger goddag til MVNO-Systems. Foto: Michael Altschul/Visuel-Medie

Frank Rasmussen klar med nyt teleeventyr

BiBoB-sælgeren Frank Rasmussen helliger nu tiden til sit selskab MVNO-Systems, der laver hele platforme til mobilselskaber. Denne gang er det rettet mod den store verden.

I dag solgte Frank Rasmussen mobilselskabet BiBoB for 93 millioner kroner. Det er dermed tredje gang, at han sælger et selskab i telebranchen. Tidligere solgte han bredbåndsselskabet Image Scandinavia og mobilselskabet Telmore.

Efter dagens salg fratræder han sin stilling som administrerende direktør i BiBoB. I stedet kaster han sig nu helhjertet over direktørjobbet i MVNO-Systems.

Kort fortalt udvikler selskabet de tekniske platforme, der ligger under et mobilselskab. Folk, der måtte ønske at starte eget teleselskab, kan købe en hel pakkeløsning hos Frank Rasmussens selskab.

"Jeg fortsætter i trygge hænder med det, jeg synes, der er rigtig sjovt, nemlig det at udvikle systemer til service-providere primært," siger Frank Rasmussen, som i forvejen var øverste mand i MVNO-Systems.

Selskabet står bag den platform, der ligger til grund for BiBoB. Udover at være teleselskab har arbejdet også bestået af at etablere hele fundamentet under forretningen.

"Vi har blandt andet udviklet vores egne systemer, som har været en utrolig spændende opgave. Det er de systemer, der hen ad vejen har dannet fundament og rygrad i BiBoB, så vi har kunnet skabe en virksomhed med blot 10 medarbejdere, der kunne servicere 70.000 kunder," siger iværksætteren.

Frank Rasmussen etablerede først Telmore og siden BiBoB. Det var mobilselskaber, han byggede op fra bunden, og det er den viden, som MVNO-Systems skal drage nytte af.

"Rent know how-mæssigt har jeg noget erfaring fra telebranchen tidligere, og den know how er typisk funderet i det at bygge systemer op til at håndtere en service provider på effektive vilkår," siger Frank Rasmussen.

Selskabet har en hjemmeside på både dansk og engelsk, og det er netop sidstnævnte sprog, som Frank Rasmussen håber at tage mest i brug som direktør i firmaet.

"MVNO er helt klart mere internationalt orienteret. Vi var allerede for syv måneder siden været ude at meddele, at vi havde en ambition om at gå ud i den store verden, og den ambition er vi nået tættere på nu, fordi vi nu er meget tæt på at lancere et kommercielt projekt til telebranchen," forklarer han.

Er Frank Rasmussen nu i karantæne?

Da Frank Rasmussen i sin tid forlod Telmore, var der en klausul i aftalen med TDC om, at han ikke måtte etablere et nyt selskab inden for en vis periode. Men er det tilfældet igen?

"Ordet karantæne er et trist ord, og jeg tror, at alle er enige om, hvor ressourcerne skal bruges. Det mobileventyr, jeg skal koncentrere mig om, er MVNO-Systems, og jeg er helt enig med Sonofon om, at det er en rigtig god idé at bruge noget tid på det, så der bruger jeg min tid," siger Frank Rasmussen.

Han vil dog ikke konkret svare på, om der er en klausul.

"Jeg tror, der er en forståelse om, hvad jeg skal bruge min tid på, og hvad Sonofon skal," lyder det kryptisk fra Frank Rasmussen, mens Telenor-topchef Henrik Clausen smiler ved siden af.

Telmore-stifteren undlader at afvise, at han engang vender tilbage til rollen som direktør i et mobilselskab.

"Det kan da godt være, at jeg tænker på et senere tidspunkt, når jeg bliver gammel, at nu skal jeg lave et nyt teleselskab. Og jeg er helt sikker på, at Sonofon synes, det er en god idé, at jeg laver det på deres netværk. Men nu er min opgave langt hen ad vejen en anden - af lyst," siger Frank Rasmussen.

Hvorfor blive ved?

Nogle ville måske foretrække et pusterum, efter at de for tredje gang havde solgt en iværksættervirksomhed. Men åbenbart ikke Frank Rasmussen.

"Jeg bliver ved, fordi jeg synes, det er sjovt. Det er også derfor, jeg meget gerne vil beskæftige mig med det, jeg synes, er sjovt, og det jeg virkelig brænder for," siger han.

Hver gang han sælger sin virksomhed, er det ikke kun farvel en lang række produkter. Det er også et farvel til medarbejderne, som har gjort drømmen mulig.

"Det er altid vemodigt at sige farvel til en hel masse fantastiske kollegaer, og det tror jeg aldrig nogensinde, at man lærer at håndtere koldt. Det er følelsesladet, og det er svært," fortæller han.

Han mener dog, at han sender virksomheden videre i trygge hænder, ligesom han selv fortsætter i trygge hænder med sit eget projekt.

"Det er den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, og det er faktisk ikke relateret til økonomien. Det er relateret til, at jeg har en virksomhed, som nu kommer over til de rigtige ejere, og jeg får til at beskæftige mig med det, der er sjovt," siger han.

Telenor betalte 93 millioner kroner for BiBoB, men Frank Rasmussen holder for sig selv, hvor mange af pengene der ender i hans egne lommer. Han var dog hovedaktionær i den solgte virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje