Artikel top billede

Administrerende direktør hos Telenor Danmark, Henrik Clausen, køber en forsikringspræmie i BiBoB, vurderer aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets. (Foto: Torben Klint)

Analytiker: Telenor henter forsikringspræmie i BiBoB

Mobilselskabet BiBoB var i forvejen tilkoblet Telenors net, og med dagens handel sikrer Telenor, at trafikken bliver i selskabets mobilnet.

"Det er en forsikringspræmie."

Sådan siger aktieanalytiker Poul Ernst Jessen om Telenors køb af mobilselskabet BiBoB. Telenor, der også står bag CBB Mobil og Sonofon, ejer i forvejen det netværk, som BiBoB lejer sig ind på. Dermed er BiBoB reelt set en tjenesteudbyder af mobiltjenester - en såkaldt MVNO.

"BiBoBs kunder ligger hos Sonofon, og forretningen hos disse MVNO'er er, at bruttomarginen er ekstremt lav, og det vil sige, at formentlig omkring 80 procent af omsætningen hos BiBoB ryger til Telenor som betaling for at bruge nettet," siger Poul Ernst Jessen fra Danske Markets.

Ifølge analytikeren stod dagens sælger, BiBoB-ejer Frank Rasmussen, i en forhandlingsposition, hvor han kunne presse Telenor. Der er nemlig tre andre mobilnetværk, hvor BiBoB ville kunne leje sig ind.

"Frank Rasmussen kan jo på et eller andets tidspunkt, når han mener at have en god case og den er maksimeret, tage kontakt til Telia, TDC eller 3 og spørge, om de har lyst til at købe BiBoB eller indgå en ny MVNO-aftale og flytte alle kunderne over på deres net," forklarer Poul Ernst Jessen.

Han uddyber:

"Det vil sige, at 80 procent af omsætningen i BiBoB forsvinder ud af Sonofons net og over i konkurrenternes net," siger han.

Salg har hele tiden været planen

Det er ifølge analytikeren derfor meget klart, hvorfor Telenor vælger at købe tjenesteudbyderen, som i dag har 69.000 kunder på det danske marked.

"De betaler Frank Rasmussen for, at trafikken bliver hos Sonofon," fortæller Poul Ernst Jessen.

Frank Rasmussen har tidligere solgt bredbåndsselskabet Image Scandinavia og mobilselskabet Telmore. Et salg har også hele tiden ligget i kortene denne gang, fastslår Poul Ernst Jessen.

"Jeg er overrasket over, at aftalen kom allerede nu, men før eller siden ville det være sket. Der er ingen tvivl om, at Frank Rasmussen hele tiden har villet gentage Telmore," siger analytikeren.

Dagens handel koster Telenor 93 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere