15 gratis downloads til din gamle Windows-pc

Hvis du er indehaver af en aldrende, langsom Windows-computer, men mangler pengene til at købe en ny, så fortvivl ikke. Der er stadig masser af liv i din gamle computer.

Der kan være mange grunde til, at en ældre computer ikke længere spinder som i de unge dage. Den er måske blevet langsom, fordi harddisken er overfyldt, og måske kan den til tider ligefrem virke, som om den er på dødens rand, men der er stadig mange ting, du kan gøre for at rydde op, gøre den hurtigere og give den nyt liv.

Med de 15 downloads, vi har fundet til dig, behøver du ikke bruge en krone på det. Du kan få mere plads på harddisken, finjustere mange af komponenterne, overvåge din hardware og meget andet.

Så giv din pc en virtuel vitaminindsprøjtning og se den blive frisk igen. Det er effektivt nok til at du kan ride stormen af, til de gode tider vender tilbage og du igen vil bruge penge på nyt hardware.

En hurtig måde at få pc'en i bedre form på, er ved at give den en enkel finjustering. De følgende to programmer kan gøre alt fra at stoppe unødvendige programmer til at fikse Windows-registrerings-problemer til at rydde op i harddisken og mere til.

Senere i artiklen vil vi foreslå forskellige download, der kan udføre en mere gennemgribende oprydning i et eller to skridt, men den nemmeste måde til en friskere pc er at installere en af nedenstående alt-i-et programmer.

Advanced SystemCare Free
Dette er et rigtig godt all-around program fra IObit.com, der kan rydde op i systemet og få pc'en til at spinde. Det kommer vidt omkring og kan både skanne systemet for registreringsproblemer, spyware, privacy-problemer og junk-filer, som var brugbare engang, men nu bare ligger og fylder.

Man kan vælge at sætte programmet til at rydde grundigt op for sig, eller man kan selv udvælge, hvilke opgaver det præcist skal udføre.

Bemærk dog, at under installationen følger Yahoos Toolbar med, så hvis man ikke ønsker den, så skal man huske at fjerne fluebenet fra boksen, mens man installerer.

Virker med: Windows 2000/XP/Vista

Download Advanced SystemCare Free

Glary Utilities
Glarysofts alt-i-et program tilbyder flere måder, hvorpå man kan sikre, at ens gamle pc kan modstå tidens tand. Der er først og fremmest en god registry-cleaner, en lige så god harddisk-cleaner og en funktion, der kan rydde op i de genveje, der ligger på desktoppen eller i start-menuen.

Derudover er der en fiks start-up-manager, der viser alle processer og programmer, som går i gang, når man logger på Windows, og som tilbyder detaljer om hver især, for eksempel om, hvilke der kan være farlige.

Samtidig indeholder programmet en masse værktøjer, der ikke nødvendigvis vil forlænge pc'ens liv, men som til gengæld kan gøre den nemmere at bruge eller giver mulighed for at køre nyttige features. Der er for eksempel en 'file shredder', en funktion, der kan finde kopier af filer og en context menu manager, hvor man kan indstille den menu, der dukker op, når man højreklikker på en fil.

Desuden inkluderer programmet krypterings-værktøjer, mulighed for at rydde op i ens internethistorie og meget andet.

Virker med Windows 2000/XP/Vista.

Download Glary Utilities.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.