Forsvaret opruster med hårdfør hardware

70 millioner kroner skal opdatere forsvaret med 1.680 nye, forstærkede computere. De nye pc'er skal næppe igennem samme stresstest, som militærets it-isenkram tidligere blev udsat for.

Som et led i militærets netværksbaserede operationer opruster Forsvarets Materieltjeneste sig med knap 1.700 nye pc'er, der skal kunne tåle lidt af hvert.

Med et udbud på 70 millioner kroner har Forsvaret i sin prækvalifikation bedyret, at der skal indkøbes 1.680 nye, forstærkede computere.

De mange computere er fordelt på 400 notebooks til kommandostationer, 900 laptops til pansrede køretøjer og 350 tavle-pc'er til køretøjer eller personel samt 30 mobile servere til faste installationer i eksempelvis operationscentre og kommunikationscontainere.

Forsvaret ønsker ikke at oplyse om, hvad computerne specifikt skal bruges til.

Ligner normal pc - næsten
Et godt bud på de fremtidige militærcomputere er dog, at de vil ligne den eksisterende computerpark, som mestendels tæller mandbårne pc'er beregnet til eksempelvis sergenter og stabspersonale, som Forsvarets Materieltjeneste tidligere har indkøbt hos blandt andre Panasonic og Saab.

"Militærets computere ligner en almindelig pc bortset fra, at de har stødabsorberende hjørner og harddisken er hængt op i gummi, så den er modstandsdygtig over for stød," forklarer tidligere kapacitetsmanager Claus Nordendorff, der indtil for nogle måneder siden arbejdede 15 år for Forsvarets Materieltjenestes kommandokontrol og informationssystemer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.