Artikel top billede

Ekspert: Hårdt pres på IBM-direktør

Ledelses-ekspert vurderer, at IBM Danmarks direktør Lars Mikkelgaard-Jensen er ved at have opbrugt sine chancer med det seneste i en række dårlige regnskaber.

Et hårdt år for IBM Danmark har resulteret i det dårligste regnskab i den tid, Lars Mikkelgaard-Jensen har været direktør for selskabet.

Et fald i omsætningen på 400 millioner kroner og et underskud på 329 millioner kroner i 2008 er det seneste resultat i en stribe af dårlige regnskaber fra it-gigantens danske datterselskab.

IBM har haft et hårdt år, når man sammenholder underskuddet med en række spektakulære sager, som har stillet IBM i et dårligt lys i medierne, blandt andet partnerskabet med skandaleramte IT Factory, et stort nedbrud i april og en fyreseddel fra Skats store systemmodernisering.

De uheldige sager og det dårlige regnskab får ledelsesekspert Anders Drejer fra Aarhus School of Business til at konstatere, at den danske topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, er presset for at opnå positive resultater.

"Det ser ikke godt ud efterhånden. Jeg tror ikke, at Lars Mikkelgaard-Jensen kan klare ret mange flere fiaskoer," siger Anders Drejer.

Egne problemer

Han mener, at det er med til at lægge pres på Lars Mikkelgaard-Jensen, at han har stået i spidsen for IBM i Danmark i fem år nu.

"Han har lige nøjagtig været der så længe, at 'bordet fanger' - mange af de ting, der er gået galt, er enten direkte hans ansvar eller noget, han burde have udvist rettidig omhu overfor. I hvert fald set udefra," siger Anders Drejer.

Samtidig mener ledelseseksperten, at IBM-direktøren nu står med endnu en udfordring.

"Jeg vil vurdere, at han snart ikke får flere chancer. Også fordi der er finanskrise, og hammeren falder hurtigere end for bare et år siden," siger Anders Drejer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?