Artikel top billede

Rapport: Kun en procent er utilfreds med SOA

En ny undersøgelse fra Forrester viser, at langt de fleste virksomheder, der satser på SOA, er tilfredse med resultaterne.

De serviceorienterede it-arkitekturer har efterhånden sneget sig ind i mange virksomheder i større eller mindre omfang. Ved at satse på SOA håber brugerne at kunne opnå større fleksibilitet og mindske it-omkostningerne.

Om det så også sker i høj nok grad, har blandt andet en Gartner-undersøgelse tidligere stillet spørgsmålstegn ved.

Men nu viser en undersøgelse fra Forrester blandt 2.227 it-chefer, at blot en procent af de nuværende SOA-brugere siger, at de har modtaget begrænset eller ingen effekt af SOA, skriver ZDnet.

Undersøgelsen viser også, at 75 procent af it-beslutningstagerne i de 2.000 største virksomheder i verden siger, at de vil anvende SOA i 2009.

Effektivt redskab under krisen

Netop SOA bliver nævnt som et oplagt redskab til effektiviseringer her under Finanskrisen, og Forrester-undersøgelsen viser da også, at de fleste brugere rent faktisk opnår forbedringer med denne form for it-arkitektur.

Ifølge ZDnet siger 24 procent af de nuværende SOA-brugere, at de har opnået de fleste eller alle af fordele, de forventede, og 36 procent siger, at de har opnået nok til at kunne retfærdiggøre yderligere SOA-investeringer.

Med til resultaterne hører dog, at der er tale om store virksomheder og organisationer, og at SOA-erfaringerne daler jo mindre virksomhederne bliver.

Herhjemme hører blandt andre Danske Bank til blandt de meget erfarne SOA-brugere. It-direktør Peter Schleidt har tidligere i et videoindslag fortalt, at SOA et af de vigtigste våben i kampen om bankkunderne. Se indslaget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere