Artikel top billede

Danskeren Lars Rasmussen præsenterede i går sit nye projekt, Google Wave, for verden. Foto: Google

Danskere hovedarkitekter bag ny Google-tjeneste

Lars Rasmussen og hans bror Jens Rasmussen står bag en ny kommunikationstjeneste hos Google. Tjenesten kommer til at hedde Google Wave og skal revolutionere onlinekommunikation.

Danske udviklere er helt fremme i skoen i Google. Den centrale udvikling af internetbrowseren Google Chrome har stået på i den danske udviklingsafdeling i Århus, og nu barsler Google med en ny kommunikationstjeneste, Google Wave.

Bag den nye kommunikationstjeneste står danskeren Lars Rasmussen og hans bror Jens Rasmussen.

Google Wave er stadig i udviklingsstadiet, og lige nu søger Google eksterne udviklere over hele verden til at teste den nye kommunikationstjeneste.

Wave er ifølge Google en ny måde at tænke online kommunikation på. I den nye webbaserede tjeneste er ting som parallel tekstredigering og samtaleplayback mulige.

Lars Rasmussen skriver dette om den nye tjeneste på den officielle Google-blog:

"Efter mere end to år, hvor vi har udviklet vores ideer, hold og teknologi, er vi opsatte på at se, hvad verden har at sige til vores ide. I dag giver vi udviklere en mulighed for at se på en tidlig version af Wave."

"En "wave" er lige store dele samtale og dokument, hvor folk kan kommunikere og arbejde sammen i formateret tekst, billeder, kort og mere."

Hvad er det nye, Google?

Lars Rasmussen, der er såkaldt "software engineering manager" i Google Australien, begyndte i 2003 sammen med broderen Jens Rasmussen korttjenesten Where 2 Technologies.

Google købte året efter korttjenesten, og satte derefter brødrene til at arbejde på Google Maps. Efter søsætningen af Google Maps har brødrene været beskæftiget med Google Wave.

Men selv om selskabet lancerer den nye kommunikationstjeneste som noget nyt og revolutionerende, så har nogle af de samme funktioner eksisteret i en anden form i andre kommunikationsværktøjer.

At en bruger kan se, hvad en anden bruger skriver bogstav for bogstav i real-tid, er ikke noget nyt. Faktisk har denne funktion været til stede i flere chatprogrammer, som AOL Messenger, ICQ og Yahoo Chat. Samme playback-funktion har også været til stede i de samme chatprogrammer.

Det nye er, at Google integrerer disse tjenester på en samlet tjeneste.

Det er endnu uvist, hvornår Wave er tilgængeligt for den brede befolkning.

Video: Se Lars og Jens præsentere Wave

Men selvom det er to danskere, der står bag Wave, er den danske afdeling ikke med i udviklingsprocessen.

Den danske udviklingsafdeling i Århus arbejder nemlig på livet løs med at forbedre Googles browser Chrome.

"Det er ikke en del af opgaverne for udviklingsafdelingen i Århus at udvikle Google Wave. Google Wave er placeret hos vores team i Sydney. Fokus for de danske udviklere i Google er på V8-motoren og Chrome," siger Thomas Jensen, pressemedarbejder i Google Danmark.

At afdelingen i Danmark ikke officielt arbejder med Wave er dog ikke ensbetydende med, at selskabets udviklere ikke interesserer sig for den nye tjeneste på et personligt plan.

"Hvad vores udviklere laver som privatpersoner er op til dem selv, men alle udviklere kan jo ansøge om at blive eksterne udviklere på vores hjemmeside," fortæller Thomas Jensen.

Se Lars og Jens Rasmussen præsentere Wave:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?