Artikel top billede

Danskeren Lars Rasmussen præsenterede i går sit nye projekt, Google Wave, for verden. Foto: Google

Danskere hovedarkitekter bag ny Google-tjeneste

Lars Rasmussen og hans bror Jens Rasmussen står bag en ny kommunikationstjeneste hos Google. Tjenesten kommer til at hedde Google Wave og skal revolutionere onlinekommunikation.

Danske udviklere er helt fremme i skoen i Google. Den centrale udvikling af internetbrowseren Google Chrome har stået på i den danske udviklingsafdeling i Århus, og nu barsler Google med en ny kommunikationstjeneste, Google Wave.

Bag den nye kommunikationstjeneste står danskeren Lars Rasmussen og hans bror Jens Rasmussen.

Google Wave er stadig i udviklingsstadiet, og lige nu søger Google eksterne udviklere over hele verden til at teste den nye kommunikationstjeneste.

Wave er ifølge Google en ny måde at tænke online kommunikation på. I den nye webbaserede tjeneste er ting som parallel tekstredigering og samtaleplayback mulige.

Lars Rasmussen skriver dette om den nye tjeneste på den officielle Google-blog:

"Efter mere end to år, hvor vi har udviklet vores ideer, hold og teknologi, er vi opsatte på at se, hvad verden har at sige til vores ide. I dag giver vi udviklere en mulighed for at se på en tidlig version af Wave."

"En "wave" er lige store dele samtale og dokument, hvor folk kan kommunikere og arbejde sammen i formateret tekst, billeder, kort og mere."

Hvad er det nye, Google?

Lars Rasmussen, der er såkaldt "software engineering manager" i Google Australien, begyndte i 2003 sammen med broderen Jens Rasmussen korttjenesten Where 2 Technologies.

Google købte året efter korttjenesten, og satte derefter brødrene til at arbejde på Google Maps. Efter søsætningen af Google Maps har brødrene været beskæftiget med Google Wave.

Men selv om selskabet lancerer den nye kommunikationstjeneste som noget nyt og revolutionerende, så har nogle af de samme funktioner eksisteret i en anden form i andre kommunikationsværktøjer.

At en bruger kan se, hvad en anden bruger skriver bogstav for bogstav i real-tid, er ikke noget nyt. Faktisk har denne funktion været til stede i flere chatprogrammer, som AOL Messenger, ICQ og Yahoo Chat. Samme playback-funktion har også været til stede i de samme chatprogrammer.

Det nye er, at Google integrerer disse tjenester på en samlet tjeneste.

Det er endnu uvist, hvornår Wave er tilgængeligt for den brede befolkning.

Video: Se Lars og Jens præsentere Wave

Men selvom det er to danskere, der står bag Wave, er den danske afdeling ikke med i udviklingsprocessen.

Den danske udviklingsafdeling i Århus arbejder nemlig på livet løs med at forbedre Googles browser Chrome.

"Det er ikke en del af opgaverne for udviklingsafdelingen i Århus at udvikle Google Wave. Google Wave er placeret hos vores team i Sydney. Fokus for de danske udviklere i Google er på V8-motoren og Chrome," siger Thomas Jensen, pressemedarbejder i Google Danmark.

At afdelingen i Danmark ikke officielt arbejder med Wave er dog ikke ensbetydende med, at selskabets udviklere ikke interesserer sig for den nye tjeneste på et personligt plan.

"Hvad vores udviklere laver som privatpersoner er op til dem selv, men alle udviklere kan jo ansøge om at blive eksterne udviklere på vores hjemmeside," fortæller Thomas Jensen.

Se Lars og Jens Rasmussen præsentere Wave:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital