Lotus Symphony kan læse dokumenter fra Office 2007

Det kan vise sig at lette en af de største bekymringer hos de, der overvejer at droppe Microsoft Office.

Computerworld News Service: IBM har i dag offentliggjort udgivelsen af Lotus Symphony 1.3. Denne opdatering til virksomhedens et år gamle produktivitetspakke gør det for første gang muligt for brugerne at importere filer gemt i standarddokumentformatet fra Microsoft Office 2007, Office Open XML (OOXML) med fil-endelsen .docx.

Denne opdatering placerer nu Symphony på linje med open source-pakken, OpenOffice.org, som IBM's software også er bygget over. OpenOffice.org 3.0 udkom sidste efterår og gør det muligt for sine brugere at importere OOXML-dokumenter.

Men ligesom OpenOffice.org kan Symphony heller ikke gemme dokumenter i det kontroversielle dokumentformat OOXML, som er skabt og offentliggjort af Microsoft og sidste år blev gjort til international standard.

Dette træk fra IBM kan også lette en af de største bekymringer for individer og virksomheder, der overvejer at skifte fra Microsoft Office til gratis eller billige, betalingsversioner af Symphony.

Sidste år meddelte IBM at ville give ubegrænset fjernsupport af op til 20.000 Symphony-brugere for 25.000 dollars - godt 130.000 kroner - om året.

Til sammenligning koster licenser til Microsoft Office til lige så mange brugere over 16 millioner kroner om året før eventuelle rabatter.

Virksomheder, der i forvejen betaler for licenser til Lotus Notes eller Lotus Foundations, som er IBM's serversoftware-pakke til mindre virksomheder, kan få gratis support af Symphony, oplyser IBM.

En talsmand fra IBM afviser at oplyse hvor mange brugere af Symphony, der er i alt.

"Vi oplever fortsat en meget stærk interesse og stor brug blandt virksomheder, der bruger Notes eller Foundations;" oplyser han via e-mail. "En ny undersøgelse blandt Notes-kunder viser, at omkring 25 procent er ved at enten evaluerer eller oprulle Lotus Symphony."

Symphony begrænser på nuværende tidspunkt sine brugere til at gemme i enten Office 2003- eller Office 2000-dokumentformaterne. Men talsmanden oplyser, at muligheden for at gemme i Office 2007-formatet ikke er taget helt af bordet.

"Vi vil fortsætte med at følge efterspørgslen på denne funktion og ud fra denne efterspørgsel reagere efter behov," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.