Artikel top billede

Nortel vil sælge trådløs infrastruktur for 3,5 milliarder

Det kriseramte, canadiske Nortel Networks vil sælge selskabets forretning inden for trådløse netværk til Nokia Siemens. Flere frasalg på trapperne.

650 millioner dollar eller omkring 3,5 milliarder danske kroner.

Det er den pris, Nortel indtil videre er gået med til at sælge sin forretning inden for trådløs infrastruktur til, skriver Computerworld News Service.

Indtil videre er der tale om et indledende bud fra Nokia Siemens, som skal godkendes af de canadiske myndigheder, og News Service skriver, at andre - for eksempel Ericsson og Huawei - også vil få mulighed for at byde ind.

Canadiske Nortel, der har 127 år på bagen, har længe haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og snakken om eventuelle frasalg er langt fra ny.

Allerede i januar gik Nortel i betalingsstandsning. Planen har derfor været at splitte selskabet op i mindre dele for at komme ud af betalingsstandsningen som et samlet selskab.

Nortel tabte det første regnskabs-kvartal 2,8 milliarder kroner, og så sent som i sidste måned fortalte topchef Mike Zafirowski, at selskabet lå i forhandlinger med en række potentielle købere om frasalg af nogle eller alle selskabets forretnings-enheder.

God pris for Nokia Siemens

Det er Nortels aktiver inden for CDMA (det amerikanske svar på 3G/UMTS) og LTE (Long Term Evolution), der sælges fra i denne omgang, men selskabets fiberoptiske netværk, sikkerheds-produkterne og unified communication-løsningerne er også på tale i øjeblikket.

Samtidig ligger det fast, at Nortel skal afnoteres fra Toronto Stock Exchange.

Aftalen med Nokia Siemens betyder, at mindst 2.500 medarbejdere vil få mulighed for at fortsætte karrieren hos det finsk/tyske selskab.

Med købet vil Nokia Siemens kunne styrke sine forretninger i Nordamerika inden for LTE, og selskabet udtaler ifølge Computerworld News Service da også, at prisen giver god mening ud fra et økonomisk perspektiv.

Det er ikke første gang, amerikanske og europæiske netværksselskaber slår pjalterne sammen. Alcatel og Lucent fusionerede i 2006 til Alcatel-Lucent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere