Artikel top billede

"Vi ser dette tilkøb som en naturlig styrkelse af vores nuværende outsourcing- og hostingforretning," udtaler Ateas administrerende direktør Peter Trans.

Mondo sælger sine hosting-aktiviteter til Atea

Mondo har som sidste fase af en omstrukturering indgået aftale om at sælge sine hosting-aktiviteter til forhandleren Atea.

Mondo, der hidtil har været kendt som "hosting-selskabet Mondo", skal have nyt navn, fordi it-forhandleren Atea overtager hosting-aktiviteterne.

Aftalen med Atea træder i kraft med det samme, og Mondo vil over de kommende måneder overføre kunderne til Atea, der er Nordens største it-forhandler.

Uden sit driftscenter vil Mondo koncentrere sig om forretningsområderne software outsourcing, online-portaler og CRM-konsulentydelser. Sidstnævnte bliver leveret fra Mondos udviklingscentre i Danmark, Ukraine og Pakistan.

"Med den globale finanskrise har vi set en øget efterspørgsel på ydelser og løsninger, hvor virksomhederne kan styrke deres kunderelationer gennem CRM- og web-løsninger og samtidig spare ressourcer ved at outsource softwareudviklingen," udtaler Lars Nordenlund Friis, administrerende direktør, Mondo, i en pressemeddelelse.

Ikke munter læsning

I marts blev Mondos 2008-regnskab offentliggjort, og det var ikke munter læsning.

Egenkapitalen var sidste år på minus 14 millioner kroner og resultatet før skat på minus 75 millioner kroner. På trods af det massive underskud forventer Mondo, der har investoren Ib Kunøe som medejer og bestyrelsesformand, at nå et positivt driftsresultat i år.

Hosting-delen udgør i dag cirka 25 procent af Mondos samlede omsætning, efter at man tidligere på året solgte en anden mindre del af hosting-forretningen til Aspect Networks.

"Det er et års arbejde og investeringer, vi nu afslutter med salget til Atea. Vores nye hosting-platform er et solidt fundament for, at Atea kan udnytte stordriftsfordele og skabe lønsomhed i hosting-forretningen," siger Lars Nordenlund Friis.

Hverken plads eller muskler

Mondo har hverken plads eller muskler til at udvikle hosting-området yderligere, men vil i stedet satse på at styrke forretningsområderne cloud computing og SaaS.

Fra købers side udtaler Ateas administrerende direktør Peter Trans:
"Vi ser dette tilkøb som en naturlig styrkelse af vores nuværende outsourcing- og hostingforretning og et væsentligt tiltag for at positionere os inden for cloud computing og 'Infrastructure as a service."

Udover Mondos hosting-aktiviteter overtager Atea med aftalen også 15 af Mondos ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere