Amerikansk telekæmpe vil ud i Norden via TDC

Den amerikanske telekæmpe AT&T går ind på det nordiske marked via en tæt aftale med danske TDC. De store kunder venter. Og der er også en ekstra gevinst i aftalen for TDC.

Den amerikanske telekæmpe AT&T entrerer for alvor det danske og nordiske marked med en dugfrisk samarbejdsaftale, som selskabet i dag fredag har underskrevet med TDC efter ni måneders drøftelser og forbederelser.

Partnerskabet betyder, at TDC bliver en del af de total-aftaler, som AT&T tilbyder en stribe af sine allerstørste kunder, hvilket vil sige en stribe af verdens helt store selskaber.

AT&T stræber nemlig efter at blive totalleverandør hele vejen rundt for de pågældende storkunder, der er multinationale virksomheder med afdelinger i mange lande.

"Vi står med det fulde ansvar for, at disse kunders netværk fungerer, og vi arbejder bevidst efter partneraftaler, da det er en umulig opgave at klare på en tilfredsstillende måde selv," siger Stephen H. Sobolevitch, vice president for global business og service-strategi i AT&T til Computerworld.

Han peger på, at AT&T vil være i stand til at levere et velfungerende og stabilt netværk til dem over hele verden uanset hvilket behov, det gælder: Unified communications, telepresence, IP-telefoni eller hvad som helst andet.

600 kunder i Norden
Det amerikanske selskab henter omkring halvdelen af sin omsætning på godt en halv milliard kroner på erhvervskunderne. Og derfor er selskabet nødt til at gå den vej, som erhvervskunderne går.

I første omgang dækker aftalen således 600 af AT&T's storkunder, der alle er repræsenteret i de nordiske lande.

AT&T ønsker ikke at løfte sløret for hvilke partnere, det drejer sig om. Sikkert er det dog, at IBM er blandt de største af de pågældende selskaber, som aftalen kommer til at omfatte.

IBM indgik nemlig fornylig partnerskab med amerikanske AT&T, der altså nu kan videreføre aftalevilkår og lignende ud til IBM's forretning i de nordiske lande.

Til gengæld bidrager IBM med netværks-ekspertise og support-faciliteter til AT&T's nordiske kunder.

For Carsten Dilling, direktør for TDC Operations, hænger partner-aftalen nøje sammen med en slags trend i tiden - nemlig at de store selskaber i meget høj grad fokuserer på deres kerneforretninger.

For TDC betyder aftalen - foruden den kontante fordel AT&T's nordiske kunder vil lægge i kassen - at selskabet kan benytte sig af AT&T's globale forretning.

"For en lille forretning som TDC betyder denne aftale, at vi får et brohoved ud til de internationale markeder for vores forretningskunder, fordi vi kan benytte AT&T til at komme derud," siger han.

Win win
AT&T og TDC har i et stykke tid samarbejdet om forskellige produkter.

Carsten Dilling peger især på TDC's IP-netværk - som bygger på Song, som TDC købte i 2004, samt Netdesign, som TDC købte samme år - som en afgørende ting for TDC, hvis to store nordiske konkurrenter, Telenor og Telia, især har satset på mobil-nettet.

Netop IP-netværket er vigtigt for AT&T, der ikke mindst satser på båndbredde-krævende tjenester.

"Vi har det stærke nordiske netværk, AT&T har det globale netværk. Det er virkelig en win win-situation. Og vi er meget fokuserede på at bruge aftalen til nedbringe slutprisen for vores kunder, der vil ud i verden," bedyrer Carsten Dilling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.