Artikel top billede

Datatilsyn ind i sag om gamle logningsdata

Datatilsynet afkræver nu Justitsministeriet en forklaring på, hvorfor logningsdata er blevet opbevaret længere tid end 12 måneder, selvom de burde være slettet.

"Mystisk."

Det er reaktionen fra Datatilsynets side i forbindelse med, at det er kommet frem, at teleselskaberne tilsyneladende gemmer logningsdata længere tid end de 12 måneder, det er tilladt.

Dermed går Datatilsynet, som er tilsynsmyndighed med persondataloven, nu aktivt ind i sagen om teleselskabernes udlevering af logningsdata over danskernes surf- og televaner, som for længst burde være slettet.

Hos Datatilsynet forklarer kontorchef Lena Andersen, at tilsynet har igangsat en såkaldt egendriftsag med henblik på at afdække, hvad der præcist er foregået med logningsdata hos teleselskaberne.

"Det ser mystisk ud, hvis teleudbyderne gemmer data så lang tid. Men nu må vi lige have en forklaring på, hvad det dækker over," siger Lena Andersen.

Brev på vej til Justitsministeriet

Mandag kom det frem, at landets teleselskaber ifølge en afrapportering til EU-Kommissionen om brugen af logningsbekendtgørelsen i 37 tilfælde har udleveret logningsdata til politiet, som er ældre end de 12 måneder, tidligere justitsminister Lene Espersen (K) har fastsat som loft for opbevaringstiden.

Hos Datailsynet fortæller Lena Andersen, at egendriftsagen indebærer, at man i første gang spørger justitsministeriet via et brev.

"Vi sender et brev, hvor vi stiller spørgsmål til den lange opbevaringstid hos teleselskaberne," siger Lena Andersen.

Hvis svaret fra ministeriet bekræfter, at der er lagret oplysninger efter logningsbekendtgørelsen, som ikke er slettet efter et år, vil Datatilsynet til brug for sagens videre behandling også bede ministeriet om at oplyse, hvilke teleselskaber der har foretaget de omhandelde registreringer, fortæller Lena Andersen.

Hun understreger, at det er for tidligt at sige, om der er sket noget, som er i strid med reglerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.