Artikel top billede

"Vi mener af flere årsager, at 11g-produkterne i dag er parate til bred anvendelse," siger Hasan Rizvi, der har ansvar for Oracles Fusion Middleware-produkter.

Oracle lancerer Fusion Middleware 11g

Oracle løftede onsdag sløret for generation 11g af en række af selskabets Fusion Middleware-produkter.

Oracle afslørede onsdag en stor del af Fusion Middleware 11g, fundamentet for den næste generation af selskabets Fusion Applications.

Oracle byder ind med opdateringer af fire komponenter i selskabets middleware-produktserie: Oracle SOA Suite, selskabets system til serviceorienteret arkitektur, portal- og samarbejds-systemet WebCenter, Oracle Identity Management og WebLogic Suite herunder den applikationsserver, som Oracle fik gennem opkøbet af BEA Systems.

Også andre middleware-produkter - eksempelvis til content management - vil senere på året udkomme i nye 11g-versioner, oplyser Hasan Rizvi, der har ansvar for Oracles Fusion Middleware-produkter. Oracles udviklingsværktøj JDeveloper blev allerede sidste år frigivet i 11g-versionen.

Tæt integration

Med de nye 11g-produkter holder Oracle fast i sin strategi om at satse på en tæt integreret produktportefølje, at værdsætte åbne standarder og at sikre produkternes evne til at fungere i heterogene miljøer.

Dagens lanceringer har været undervejs længe. Oracle har efter eget udsagn brugt i omegnen af 13 millioner timers automatisk test og 7.350 mandeår på opdateringerne.

Frem for alt synes integration at være det væsentligste tema i Oracles lanceringer. Produkter i middleware-familien skulle nu have endnu større indbyrdes integrationsmuligheder, ligesom Oracle har arbejdet med sammenhængen til andre Oracle-produkter. Endelig mener Oracle nu at have foretaget en komplet integration af de produkter, som selskabet opkøbte med overtagelsen af BEA Systems.

Om end Oracle forsøger at gøre opgraderinger gnidningsfri, vil selskabet ikke skynde på sine kunder for at få dem til at opgradere fra 10g.

"Det er op til kunderne. Men vi mener af flere årsager, at 11g-produkterne i dag er parate til bred anvendelse," siger Hasan Rizvi, der endvidere oplyser, at gamle 10g-licenser også dækker gratis opgraderinger til 11g.

Oracle træder ud af IBM's skygge

"Det er ikke bare endnu en opgradering. Der er sket en meget substantiel udvikling i produktivitet," siger Forrester-analytikeren John Rymer:

"Jeg mener, at Oracle med denne lancering træder ud af IBM's skygge, når det kommer til middleware."

Han understreger, at der er nogle afgørende forandringer i 11g. For eksempel vil mange tidligere BEA-kunder skulle træffe et hård beslutning om, hvorvidt de vil fortsætte med at udvikle på den gamle Eclipse-platform, eller de vil gå over på Oracles JDeveloper, der er meget tæt integreret med 11g.

11g middleware understøtter også Fusion Applications, Oracles næstegenerations forretningssoftware, der angiveligt skal kombinere det bedste fra selskabets forskellige produktlinjer. Om end Fusion Applications' lanceringsdato har flyttet sig løbende, har meldingerne fra selskabet på det seneste været, at programpakken skulle blive bredt tilgængelig i løbet af 2010.

"Hvis du er interesseret i Fusion Apps, så er JDeveloper den platform, du kommer til at bruge til at tilpasse dem," konstaterer Forrester-analytikeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere