Google reklamerer i kampen mod Microsoft

Krig på browsere, søgemaskiner og kontorpakker. Det er hverdagen for Google og Microsoft, som hver især prøver at reklamere sig til en stærkere markedsposition.

For et firma som Google, der på mindre end 10 år blev verdens største søgemaskineselskab uden nævneværdig markedsføring andet end mund-til-mund-metoden, har de seneste måneder budt på noget af en omvæltning i online-slagene mod Microsoft.

Senest i går kastede Google en reklamekampagne i hovedet på amerikanerne for at lokke dem til at benytte søgemastodontens Google Apps-pakke frem for Microsofts Office-flagskib. Apps-kampagnen i form af store billboard-reklameskilte kører langs motorvejene i San Francisco, Chicago, New York og Boston samt på blandt andre teknologi-sitet TechCrunch.

Dermed følger Google op på sin kampagne i maj, hvor selskabet reklamerede for sin Chrome-browser, der skal konkurrere mod blandt andre Microsofts Internet Explorer.

I Google Apps-kampagnen vil de store billboards hver dag fortælle en ny historie om en it-chef, der har lært fordelene ved Google Apps og derefter promoverer kontorpakken på sit arbejde.

Det skriver Financial Times.

Gratis online-version af Office
Selv om Google Apps er billigere end Microsofts Office-pakke, har der ikke været den rasende efterspørgsel efter Googles kontorpakke. Under en million kunder har købt en premium-version, mens Google hævder, at omkring 15 millioner mennesker benytter sig af den gratis version.

Til sammenligning bruger omkring en halv milliard mennesker Office-pakken på deres computer ifølge Microsoft. Hvor stor en andel af disse personer, der har en piratversion, vides ikke.

Googles anstrengelser på at få slået hul til kontormarkedet bliver yderligere kompliceret af, at Microsoft planlægger en gratis online-version af Office-pakken næste år.

Og Microsoft ligger da heller ikke på den lade reklame-side, da selskabet siden juni har kørt kampagner for sin egen søgemaskine Bing, som firmaet hævder, har mere relevante søgeresultater end Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.