Artikel top billede

Apple imponerer og smartphone-salget vokser

iPhonens succes vokser, mens andre telefoner stadig må kæmpe for markedsandele.

Computerworld News Service: iPhone er stadig stjernen, og salget af smartphones er steget med 27 procent i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, fortæller Gartner.

Samlet set er der nu blevet solgt omkring 41 millioner smartphones. Forklaringen på det øgede salg skal ifølge Carolina Milanesi, som er analytiker hos Gartner, findes dels i de flere valgmuligheder, folk har fået, og dels i de faldende priser.

I løbet af årets andet kvartal solgte Apple 5,4 millioner enheder. Men andre, tilsvarende enheder har det svært og kan ikke rigtig skabe samme interesse hos forbrugerne. Lanceringen af Nokia N97 blev ikke mødt med megen entusiasme, og Palm Pre har foreløbigt kun solgt 205.000 enheder, selv om den faktisk fik rigeligt med opmærksomhed fra medierne, fortæller Gartner.

Carolina Milanesi mener, at de store forskelle i salget understreger den attraktion iPhonen har for forbrugerne, der gerne vil betale relativt høje priser for telefonen og indgå dyre kontrakter. Alt i alt er det tydeligt, at de andre leverandører endnu ikke har præsenteret et alternativ, der kan konkurrere med Apples brand og prestige, iPhonens brugervenlighed og den store applikations-store, siger hun.

Nokia oppe på 45 procent

Nokia er stadig den største leverandør af Smartphones, efterfulgt af Research In Motion, Apple og HTC. Palm er med på en tiendeplads.

Nokias markedsandel er nu på 45 procent, hvilket er et fald sammenlignet med samme periode sidste år, men bedre end de 41,2 procent virksomheden opnåede i årets første kvartal. Nokia har fortsat problemer med luksus-enhederne, hvilket den lunkne modtagelse af N97 også viste. Men firmaet gør sit bedste for at indhente det tabte ved hjælp af de billigere produkter som for eksempel 5800 XpressMusic, der da også er blevet en stor succes.

RIM's markedsandel i andet kvartal var på 18,7 procent. Det er forbedring i forhold til samme periode sidste år men et lille fald i forhold til årets første tre måneder.

Både Apple og HTC øgede deres markedsandele - der nu er på henholdsvis 13,3 og seks procent - i løbet af andet kvartal. Både sammenlignet med sidste år og med årets første kvartal.

I forhold til platformene, så fortsætter Microsofts problemer. Gabet mellem iPhonens styresystem og Windows Mobile, der ligger på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen, er blevet større sammenlignet med første kvartal, fortæller Carolina Milanesi.

Android dækker to procent

Windows Mobile 6.5 udkommer snart, men den opgradering vil heller ikke være nok til at redde skindet på Microsofts smartphone-næse, mener Carolina Milanesi. Styresystemet er ikke blevet forbedret tilstrækkeligt til at kunne fange forbrugernes interesse.

"Det er stadig et problem med brugervenligheden," tilføjer hun. "Det eneste håb er, at HTC og Samsung fortsætter med at videreudvikle på deres egne interfaces."

En platform, der får meget opmærksomhed for øjeblikket, er Googles Android. Der blev solgt et sted mellem 700.000 og 800.000 enheder i løbet af årets andet kvartal. Det giver en markedsandel på omkring to procent, hvilket ikke er så meget. Men det bliver bedre i fremtiden, forudser Carolina Milanesi, der mener, at den i løbet af få år sandsynligvis vil blive anden mest solgte platform.

Overordnet set er mobilsalget faldet med 6,1 procent og endte dermed på 286 millioner solgte enheder, hvilket faktisk er bedre end forventet.

"Markedet er så småt begyndt at stabilisere sig… og vi så også forretningerne forberede sig på det andet kvartal," fortæller Carolina Milanesi.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere