Artikel top billede

Devoteam har tillid til de kilder, der ligger til grund for at sige, at der er íkke er fuld interoperabilitet mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker. Foto: Torben Klint

Devoteam fastholder ODF-konklusion

Devoteam fastholder ODF-konklusioner, selvom virksomhedens analyser til åben standard-rapport kritiseres voldsomt af Open Source Leverandørerne.

Der er problemer med interoperabiliteten mellem forskellige ODF-baserede kontorpakker, lyder det fra Devoteam Consulting.

Firmaet er blevet mål for hård kritik fra Open Source Leverandørerne, der mener, at Konkurrencestyrelsens analyse af markedet for kontorpakker og de åbne standarder ODF og OOXML bygger på et fejlagtigt grundlag. Et grundlag udarbejdet af Devoteam.

Devoteam fastholder konklusionen.

"Vi synes, at de kilder, vi har brugt, er så stærke, at vi holder fast i dem - vi ser ikke nogen grund til at ændre i konklusionen," siger Allan Jensen, partner og presseansvarlig i Devoteam.

Han forklarer, at undersøgelsen af ODF's interoperabilitet er foretaget som aftalt med Konkurrencestyrelsen, og det er også en af grundene til, at Devoteam ikke selv har testet interoperabiliteten mellem de forskellige kontorpakker, men bygger konklusionen på eksterne kilder.

"Vi har aftalt med Konkurrencestyrelsen, hvordan det skulle løses," siger han.

Mangel på undersøgelser

I selve undersøgelsen skriver Devoteam, at der ikke findes nogen større systematiske undersøgelser af ODF-interoperabilitet.

"Det er altid rart med noget mere information. Det ville være rart, hvis der var en systematisk undersøgelse," siger Allan Jensen og tilføjer, at det er en afvejning, hvor mange kræfter man skal bruge på at undersøge de enkelte delelementer.

Devoteam vil nu studere Open Source Leverandørernes kritik.

"Med hensyn til kritikken, så vil vi se på den sammen med Konkurrencestyrelsen," siger Allan Jensen, som ikke har yderligere kommentarer til, hvad Devoteam vil gøre.

"De stærke ord må stå for deres regning," konstaterer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere