Blodigt opgør på vej i den danske e-handelsbranche

Manglende FDIH-opmærksomhed på mindre webbutikker har fået en lille gruppe netbutikker til at starte deres egen e-handelsforening.

De små webbutikker har fået nok af ikke at få nok.

Sådan er essensen af det opgør, som kan være på vej i den danske e-handelsbranche.

Computerworld erfarer nemlig, at der i kølvandet på utilfredshed over Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH) i sommerens løb er skudt en ny e-handelsforening op i landet.

Den nye forening går under navnet Brancheforeningen for E-handel (BFEH) og har ifølge kilder tæt på foreningen indtil videre fået interesse-tilslutninger fra over 50 netbutikker.

Mere internet og mindre København
Selv om foreningen er nydannet og endnu officielt er uden erklærede målsætninger, erfarer Computerworld, at BFEH vil tage kampen op med den 10 år gamle FDIH-forening med håndteringen og vidensdeling for især nystartede og mindre webbutikker.

Hos BFEH er der eksempelvis lagt op til, at medlemmerne kan lære af andre mindre e-butikker frem for at skulle høste sine erfaringer fra eksempelvis TDC og den store online-tøjkæde Bon'A'Parte på konferencer i København.

Computerworld erfarer, at de to konkurrerende e-handelsforeninger, BFEH og FDIH, har drøftet et eventuelt samarbejde, men de to parter kunne ikke finde fælles fodfæste i første omgang.

Mangler alt
BFEH forsøger i disse dage at finde sine ben at stå på, og foreningen er derfor endnu ikke synlig i det danske medielandskab eller på nettet.

Foreningen er i modsætning til FDIH lige for tiden uden sponsor, men arbejder på at få en velfungerende hjemmeside op at køre.

Forsinkelsen med hensyn til den kommende hjemmeside ligger givetvis i, at det er medlemmerne, der skal betale for hjemmeside og andet informationsmateriale.

Ifølge Computerworlds oplysninger opererer BFEH med et medlemskontingent på 1.200 kroner årligt, hvorimod det koster 7.000 kroner at være inde i varmen hos FDIH.

BFEH har allerede udpeget enkelte medlemmer til bestyrelsen, som dog endnu ikke er konstitueret og derfor uden formand.

Foreningen har heller ikke nogen officiel formålserklæring endnu, og dens bestyrelsesmedlemmer ønsker ikke at udtale sig til Computerworld, inden foreningen har noget mere håndfast at melde ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.