Artikel top billede

Blodigt opgør på vej i den danske e-handelsbranche

Manglende FDIH-opmærksomhed på mindre webbutikker har fået en lille gruppe netbutikker til at starte deres egen e-handelsforening.

De små webbutikker har fået nok af ikke at få nok.

Sådan er essensen af det opgør, som kan være på vej i den danske e-handelsbranche.

Computerworld erfarer nemlig, at der i kølvandet på utilfredshed over Foreningen for Distance og Internethandel (FDIH) i sommerens løb er skudt en ny e-handelsforening op i landet.

Den nye forening går under navnet Brancheforeningen for E-handel (BFEH) og har ifølge kilder tæt på foreningen indtil videre fået interesse-tilslutninger fra over 50 netbutikker.

Mere internet og mindre København

Selv om foreningen er nydannet og endnu officielt er uden erklærede målsætninger, erfarer Computerworld, at BFEH vil tage kampen op med den 10 år gamle FDIH-forening med håndteringen og vidensdeling for især nystartede og mindre webbutikker.

Hos BFEH er der eksempelvis lagt op til, at medlemmerne kan lære af andre mindre e-butikker frem for at skulle høste sine erfaringer fra eksempelvis TDC og den store online-tøjkæde Bon'A'Parte på konferencer i København.

Computerworld erfarer, at de to konkurrerende e-handelsforeninger, BFEH og FDIH, har drøftet et eventuelt samarbejde, men de to parter kunne ikke finde fælles fodfæste i første omgang.

Mangler alt

BFEH forsøger i disse dage at finde sine ben at stå på, og foreningen er derfor endnu ikke synlig i det danske medielandskab eller på nettet.

Foreningen er i modsætning til FDIH lige for tiden uden sponsor, men arbejder på at få en velfungerende hjemmeside op at køre.

Forsinkelsen med hensyn til den kommende hjemmeside ligger givetvis i, at det er medlemmerne, der skal betale for hjemmeside og andet informationsmateriale.

Ifølge Computerworlds oplysninger opererer BFEH med et medlemskontingent på 1.200 kroner årligt, hvorimod det koster 7.000 kroner at være inde i varmen hos FDIH.

BFEH har allerede udpeget enkelte medlemmer til bestyrelsen, som dog endnu ikke er konstitueret og derfor uden formand.

Foreningen har heller ikke nogen officiel formålserklæring endnu, og dens bestyrelsesmedlemmer ønsker ikke at udtale sig til Computerworld, inden foreningen har noget mere håndfast at melde ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere