Artikel top billede

Michael Dell, stifter og administrerende direktør i Dell, har haft den store tegnebog fremme i forbindelse med opkøbet af Perot Systems.

Dell køber familiefirma for over 20 milliarder kroner

Den amerikanske computerproducent Dell har købt it-service specialisten Perot Systems.

Dell forsøger nu at trænge ind på servicemarkedet med et opkøb af Perot Systems. Prisen kommer til at være omkring 20,3 milliarder kroner (3,9 milliarder dollar).

Dell har i længere tid været fokuseret på salg af personlige computere, men virksomheden har forsøgt at diversificere forretningen, da hardwaresalget, som fylder knap 80 procent af hele omsætningen, har været presset de seneste par år.

"Vi vurderer, at Perot Systems er et vigtigt aktiv med dygtige folk, der styrker vores muligheder for vækst både på den korte og lange bane. Opkøbet styrker Dells enterprise løsningsmuligheder og er med til at brede Perot Systems styrker over for flere kunder. Sammenlægningen betyder mere effektivitet i begge firmaer, og opkøbet giver samtidig god mening, da vores forretninger i den grad komplimenterer hinanden," siger Michael Dell, bestyrelsesformand og direktør i Dell.

Dell har brugt store summer på at udvide forretningen med kompetencer, virksomheden ikke har haft før. Blandt andet købte Dell i 2007 firmaerne SilverBack og Everdream, der leverer henholdsvis netværksovervågning og software.

Amerikansk præsidentkandidat bag firma

Perot Systems leverer it-serviceydelser og blev stiftet i 1988 af den amerikanske rigmand Ross Perot, der mest er kendt for at stille op til det amerikanske præsidentvalg i 1992 og 1996. Ross Perot er også manden, der i 1962 stiftede it-servicevirksomheden EDS, som han i 1984 solgte til General Motors.

EDS blev sidste år opkøbt af Dells konkurrent HP for omkring 70 milliarder kroner.

"Dette opkøb giver en stor mulighed for vores firma og partnere. Meddelelsen i dag er en formalisering af et blomstrende forhold. Da min far grundlagde Perot Systems, var hans vision, at firmaet skulle være en global leder på informationsteknologi. Det nye og større Dell bygger videre på denne version ved at udbrede Perot Systems ekspertise til flere kunder end nogensinde før," siger Ross Perot Jr., bestyrelsesformand for Perot Systems, og søn til Ross Perot.

Meddelelsen har givet anledning til en regulær opkøbskrig på Perot Systems aktier. Siden den amerikanske børs åbnede i dag, er firmaets aktier steget med 66 procent. Dell har planer om at købe Perot Systems aktier for 30 dollar stykket, hvilket er 68 procent over den markedspris på 17,91 dollar, som aktien blev handlet for i fredags.

Det kom frem sidst i juli, at Dell havde 11,7 milliarder dollar (61 milliarder kroner) på kistebunden. Flere analytikere har derfor ment, at det blot var et spørgsmål om tid, før Dell ville gå ud og købe ind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere