Artikel top billede

HP-direktøren Mark Hurd forventer, at opkøbet af EDS vil styrke HP's position på servicemarkedet.

HP lukker milliardopkøb af EDS

Langt om længe kan HP lukke det 70 milliarder store opkøb af it-servicevirksomheden EDS. Med opkøbet vil HP byde konkurrenterne på servicemarkedet op til dans.

HP kan snart lukke det længe ventede milliardopkøb af it-servicevirksomheden Electronic Data System (EDS).

Det oplyser HP ifølge The Wall Street Journal.

EDS forventes at koste HP i omegnen af 70 milliarder danske kroner. Dermed ser det ud til at blive den amerikanske pc-gigants største opkøb siden købet af Compaq, der i 2002 kostede 19 milliarder US-dollars - svarende til cirka 96 milliarder kroner med den nuværende dollar-kurs.

Stærkere på service

HP vil med opkøbet af servicevirksomheden forsøge at hente profit på andre områder end plot pc- og printermarkedet, der oplever vigende profit-marginer. Med EDS under vingerne forventer HP at styrke sin position på software- og servicemarkedet.

HP's administrerende direktør Mark Hurd oplyser ifølge The Wall Street Journal, at virksomheden hidtil har stået for svagt på outsourcing-området, hvor HP har haft svært ved at byde IBM og andre konkurrenter op til dans i kampen om de store milliardaftaler.

Mark Hurd oplyste i mandags, at HP tidligst den 15. september vil afsløre de økonomiske forventninger til opkøbet og løfte sløret for, hvor mange af EDS' 137.000 ansatte, der risikerer at miste deres job.

Det er planen, at EDS skal fortsætte under navnet "EDS - an HP Company".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere