Artikel top billede

Michael Moesgaard, it-direktør i Dong Energy, giver fyresedlen til Siemens og Atea. (Foto: Mikael Rieck)

Dong fyrer Siemens og Atea

Energiselskabet Dong skal spare på budgettet, og it-afdelingen er et af de områder, hvor der skal skæres. Indtil videre går det ud over de aftaler, som Dong har med Siemens og Atea.

Det er ikke de interne it-medarbejderne i DONG Energy, der skal frygte fyringer. Det fastslår it-direktør Michael Moesgaard. Derimod har Dong Energy valgt at opsige to aftaler med eksterne leverandører.

Det drejer sig om en driftsovervågnings-aftale med Siemens og en desktopsupport-aftale med Atea. Det er opgaver, som Dong Energy nu har tænkt sig at flytte tilbage i virksomheden. Eller såkaldt insourcing.

"Vi har opslået 30-40 stillinger, så det med, at der skal fyres medarbejdere eller outsources ud af huset passer ikke," fastslår Michael Moesgaard.

Udviklingsprojekter bremses

Computerworld erfarer, at der skal spares 300 millioner kroner i Dong Energy, og størstedelen af disse penge skal energiselskabet finde ved at spare på udviklingssiden.

Det betyder, at Dong Energy kommer til at starte færre projekter, da budgetrammen for udviklingsprojekter bliver skåret ned.

Men igangværende projekter bliver dog ikke skåret væk, fastslår Michael Moesgaard.

"Det ville jo være spild af penge, hvis der var nogle halvfærdige projekter, der skal stoppes. Vi skal spare en masse penge, og det betyder, at der er nogle projekter i idéfasen, der ikke bliver til noget her og nu," fortæller Michael Moesgaard.

Eksterne konsulenter skæres væk

Der kommer ligeledes til at være en mindre ramme for eksterne konsulenter. Flere opgaver flytter altså tilbage til Dong.

"Det er langt nemmere at finde dygtigere folk nu end for blot et halvt år siden. Jeg forventer, at flere it-opgaver i højere grad bliver løst internt i organisationen end eksternt," siger Michael Moesgaard.

Michael Moesgaard fortæller, at der samtidig sker en konsolidering på applikationssiden i organisationen. Det betyder, at færre applikationer og dermed færre servere vil kunne klare de samme opgaver som tidligere.

Umiddelbart er der ikke andre outsourcede opgaver, som Michael Moesgaard forventer at insource.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere