Artikel top billede

FN: Tredje verdenskrig begynder i cyberspace

Hvem så helst kan tilrane sig stor magt på den virtuelle slagmark, uden at diplomatiet har en chance for at skabe fred, mener generalsekretær i FN-organet ITU.

Computerworld News Service: Trusler om cyberkrig karakteriserede sammen med en historie om rigtig vold den pressekonference, der markerede åbningen af 'ITU Telecom World exhibition and forum' i Geneve mandag.

"Den næste verdenskrig vil begynde i cyberspace," advarede Hamadoun Touré, som er generalsekretær for 'International Telecommunication Union' (ITU), som er det FN-organ, der havde organiseret eventen.

Indledningen til sådan en utraditionel krig kan være uden for det konventionelle diplomatis kontrol, sagde han, eftersom der i cyberspace "ikke eksisterer stormagter. Ethvert individ er en stormagt."

Med en hær bestående af 'bots' eller kompromitterede computere kan næsten hvem som helst tilrane sig stor magt på den virtuelle slagmark, hvilket også er blevet demonstreret af den sidste tids mange denial-of-service angreb rundt omkring i verden.

"Vi ved fra de konventionelle krige, at den bedste måde at vinde er ved ikke at starte," sagde Hamadoun Touré.

Derfor presser ITU på for at få gennemført et ambitiøst og verdensomspændende program for cybersikkerhed og fred.

"I slutningen af næste år vil vi stå bag en global aftale mellem alle verdens lande om at beskytte borgerne online, om ikke at lægge land til cyberterrorisme og om ikke at indlede cyberangreb," sagde han.

Ungdommen skal inddrages

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, indledte med at udtrykke sin sorg over et alt for virkeligt angreb, nemlig selvmordsbomben der blev sprunget tidligere samme dag på et af FN's kontorer i Islamabad, Afghanistan, hvor adskillige mennesker var døde.

Da han vendte tilbage til konferencens emne, talte han meget om "den opdelte verden", hvor nogen har adgang til informationer, mens andre ikke har.

Hvis den opdeling skal forsvinde, er det vigtigt, at "vores ungdom, skaberne af innovation og forandring," bliver opmuntret til at deltage.

Der skal desuden investeres mere i infrastruktur og tjenester, hvis teknologiskellet skal udryddes - men motivet skal være profit og ikke velgørenhed, sagde Hamadoun Touré.

"I vores strategi for, hvordan verden skal samles, er der ingen brug for velgørenhed: det er ren forretning. Hvis man kommer med den rigtige forretningsplan, så vil man få investeringer," sagde han.

Telekommunikationsindustrien vil altid have investeringer, for det er en profitabel industri, sagde han. Sådan er det også i Rwanda, fortalte præsident Paul Kagame, hvor statsligt finansierede infrastruktur-projekter har tiltrukket investeringer fra kinesiske fabrikanter af netværksudstyr.

Der er blevet mindre tilgængeligt kapital, men i vores land er der et stærkt partnerskab mellem den offentlige og den private sektor, tilføjede han.

Kina investerer trods krisen og de mange uopdyrkede muligheder derhjemme fortsat meget internationalt, fortalte Wang Jianzhou, som er bestyrelsesformand og administrerende direktør for China Mobile, der også var til stede på pressekonferencen.

"Den internationale finanskrise giver stadig en del udfordringer," sagde han. På virksomhedens hjemmemarked er omsætningen fra internationale opkald faldet med 20 procent, på grund af den mindre turisme og industriel eksport, tilføjede han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.