Massiv kampagne skal køre NemID i stilling

Banker og offentlige myndigheder er for alvor klar til at sætte skub i digital signatur NemID med en stor kampagne.

NemID går i live-test i maj 2010. Og samtidig lanceres en storstilet kampagne på tværs af banker, kommuner og i medierne.

På Dansk ITs årlige konference "Digital Signatur 2009", der finder sted i København fredag, forklarer direktør Johnny Bennedsen fra NemID-leverandøren, DanID, at der lige nu arbejdes på en informationskampagne, som skal gå i gang til næste forår.

Dermed går informationskampagnerne formentlig i gang samtidig med at NemID bliver færdig - efter en markant forsinkelse er lanceringsdatoen sat til 1. juli.

Johnny Bennedsen forklarer, at NemID i princippet skal være færdig 1. maj. Derefter vil den nye løsning blive testet i "real life"- uden dog at være åben for alle.

"Det har vi mulighed for at gøre, fordi det er et helt nyt system," siger Johnny Bennedsen.

Han forklarer, at der altså samtidig vil blive sat ind med en oplysnings- og reklamekampagne.

"Det kommer til at køre på tværs af hundredevis af hjemmesider," siger han.

Over 100 banksider og lige så mange offentlige sider vil være med i kampagnen, som også kommer direkte ud til netbankbrugerne i form af nyhedsbreve. Sideløbende vil der være en mediekampagne og NemID vil også være med til det meget eksponerede cykelløb PostDanmark Rundt.

Ambassadører i kommunerne
Kommunerne har en stor del af kontakten med danskerne. Og derfor håber konsulent Michael Hald fra kommunerens organisation KL, at den nye signatur sammen med et løft i kommunerne for alvor kan give et løft i den digitale selvbetjening.

Michael Hald forklarer, at der er flere grunde til at kommunerne ikke har fået nok ud af den gamle signatur.

"Vi har ikke haft specielt meget glæde af den. Vi har ret dårlige systemer, det er komplicerede ting borgerne skal have løst og en signatur var svær at bruge," siger Michael Hald.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.