Her er limen der klistrer SharePoint sammen

Interview: Microsoft har enorme forventninger til 'enterprise search'. Computerworld har mødt Microsofts søge-chef, Jared Spataro, som her fortæller om den vigtige lim, der binder SharePoint sammen.

Las Vegas, USA: En af de centrale funktioner i den kommende version af SharePoint, som Microsoft har enorme forventninger til, er den avancerede 'enterprise search'-funktionalitet, der bygger på avancerede norske ideer.

Computerworld har mødt Jared Spataro, Microsofts chef for 'enterprise search', på Microsofts store SharePoint-konference, der netop har fundet sted i Las Vegas.

Jared Spataro. Hvad er 'enterprise search', og hvordan adskiller det sig fra 'internet search'?

"'Internet search' er jo, når man typisk vil søge efter information på tværs af en hel masse offentligt tilgængelige websites.

I 'enterprise search' er fokus rettet mod informationer, som et selskab ejer.

Nogle gange er det på selskabets egen website, andre gange er det bag firewallen. Under alle omstændigheder handler det om at finde informationer, som er i selskabets systemer."

At finde en vej
Hvad er forskellen på teknologierne bag de to søge-former og måden, som man søger på?

"'Internet search' handler meget om evnen til at kapere store størrelsesforhold og om at kunne finde vej gennem den enorme mængde information, der er tilgængelig på nettet.

Størrelse spiller også en rolle i 'enterprise search', hvor det imidlertid handler meget mere om at kunne håndtere en stor kompleksitet.

I 'enterprise search' handler det ofte om håndtering af mere komplicerede ting som sikkerhed, forskellige fil-formater, forskellige biblioteker og så videre."

Hvorfor satser Microsoft så hårdt på 'enterprise search'?

"Det er et spørgsmål, som jeg tit bliver stillet. Der er to store områder, hvor vi ser, at virksomhederne kan få stor gavn af 'enterprise search'.

Det første er bag ved firewallen i det, som vi kalder "produktivitets scenarier" - altså hvor det handler om at få sine medarbejdere til at være mere effektive og begå færre fejl. Her kan en effektiv søgefunktion hjælpe rigtigt meget.

Det andet sted, hvor vi ser stort potentiale, er uden for firewallen - altså på virksomhedernes internet sites, hvor virksomhederne kan anvende search til at høste værdi af deres aktiver.

Det gælder for eksempel mange medieselskaber og detail-selskaber, der handler via nettet. De kan anvende avanceret 'enterprise search' som en slags entredør - en gateway - til deres produkt-katalog."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.