Artikel top billede

Urik Haagerup udtræder af Højhastighedskomiteen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

DR's nyhedsdirektør forlader Sanders komité

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fortæller her, hvorfor han forlader komiteen.

Der bliver nu en stol ledig i Højhastighedskomiteen nedsat af videnskabsminister Helge Sander (V).

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup forlader komiteen, der i alt består af 15 medlemmer.

Den har til opgave at komme med forslag til, hvordan Danmark i fremtiden får et digitalt højhastighedssamfund.

Ulrik Haagerup fortæller, at et massivt arbejdspres gør, at han nu trækker sig fra pladsen i komiteen.

"Det er simpelthen, fordi jeg har måttet forsømme for mange møder. Obama kom pludselig til Danmark, og så har der været ting, der har gjort, at jeg har måttet forsømme for meget. Jeg synes ikke, at det var ansvarligt at blive hængende - hverken at tage ære eller ansvar," siger nyhedsdirektøren.

Udover det amerikanske besøg er DR også igennem en større proces, hvor mediehuset omlægger organisationen og skærer i medarbejderstaben.

"Min tidsplan passede desværre ikke, og omstruktureringen (i DR, red.) gør også, at det er uforeneligt. Jeg kan simpelthen ikke nå det lige nu," fortæller han.

Haagerup: Ingen dramatik
Højhastighedskomiteens næste møde er i morgen. Her er Ulrik Haagerup ikke bekendt med, om der er en anden, der indtager hans stol. Og heller ikke, om afløseren skal findes i DR.

"Jeg tror ikke, at man er udpeget på baggrund af position men af person i stedet for. Det ved jeg faktisk ikke," siger han.

Samtidig understreger Ulrik Haagerup, at hans exit fra komiteen er uden dramatik. Han så dog gerne, at han havde haft tid til fortsat at deltage i arbejdet.

"Det er et enormt vigtigt arbejde, og det er et forsøg på at bygge fremtidens broer og infrastruktur, så det er jo et meget vigtigt arbejde. Jeg ærgrer mig også lidt over, at jeg måtte prioritere anderledes, men jeg bliver jo nødt til at prioritere mit arbejde højest, og der har været meget her i efteråret," siger DR-direktøren.

Mødet i morgen er komiteens niende og næstsidste. Det sidste finder sted 4. december, og inden årets udgang skal komiteen fremlægge sine analyser og anbefalinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere