"Forskellige indlæringsformer skal understøttes, og det gør vi", siger Thomas Schnegelsberg fra Microsoft.

Microsoft: Office er standarden i kommunerne

Kommunerne vælger i stigende grad Office fra til fordel for konkurrerende kontorprodukter. Det er ikke godt, siger Microsoft.

Flere og flere kommuner giver Microsoft en kold skulder og ser sig om efter alternativer til software-gigantens Office-pakke.

Den holdningsændring har Microsoft ikke ladet gå ubemærket forbi.

Microsoft har eksempelvis reageret kraftigt på Lyngby-Taarbæk Kommunes beslutning om at skifte kontorpakke.

Det er blandt andet sket i et åbent brev til borgmesteren, hvor Microsofts teknologidirektør Jasper Hedegaard Bojsen langer kraftigt ud efter kommunens software-dispositioner.

Det har åbnet spørgsmålet om, hvorvidt et gennembrud er på vej for OpenOffice.

I forbindelse med udgivelsen af Office 2010 beta i sidste uge spurgte vi derfor Microsofts divisionschef for Office om, hvorfor en kommune skal vælge Microsoft Office frem for en konkurrerende kontorpakke eller et online-kontor.

Langt mere end fed og understreget
Thomas Schnegelsberg, hvor adskiller Microsofts kontorpakke sig positivt fra eksempelvis OpenOffice, hvis brugerne er elever i en ganske almindelig folkeskoleklasse?

"Multimedie udgør en større og større del af de opgaver, som eleverne i en skoleklasse afleverer," siger Thomas Schnegelsberg.

"Derfor har vi brugt mange kræfter på at styrke denne del af Office-pakken. Det er blandt andet blevet langt lettere at behandle billeder eller redigere video direkte i Office-programmerne."

"Elever lærer på forskellige måder. De forskellige processer, hvad enten det er med video, lyd, billeder eller tekst understøttes bedre i Microsoft Office. Indlæringsformerne skal understøttes, og det gør vi," vurderer han.

"Argumentet om, at en kontorpakke bare skal indeholde fed og understreget, holder ikke. Det handler om langt mere," siger Thomas Schnegelsberg.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.