Åbne standarder: Politisk flertal hælder mod ODF

Socialdemokratiet er som tungen på vægtskålen klar med sin anbefaling af en åben standard i den offentlige sektor.

Flere steder i it-pressen har det fremme, at der har været uro på de indre linjer i Socialdemokratiet om, hvilken af dokumentstandarderne ODF eller OOXML den socialdemokratiske it-ordfører Yildiz Akdogan vil pege på.

Nu er valget truffet.

Socialdemokratiets it-politiske ordfører Yildiz Akdogan har nemlig efter et gruppemøde, hvor blandt andre partibossen Helle Thorning-Schmidt sad med ved bordet, fået mandat til at pege på ODF i den verserende sag om valget af dokument-standarder i den offentlige sektor.

Hun vil ikke direkte udtale sig om beslutningen, fordi it-ordførerne først senere i dag skal mødes og forhandle den endelige beslutning på plads.

Men Computerworld har spurgt Yildiz Akdogan om forløbet på Socialdemokraternes middagsmøde.

Hvilken eller hvilke standarder peger Socialdemokratiet på?

"Vi bakker op omkring den samlede oppositions valg af dokumentstandard," siger Yildiz Akdogan.

Computerworld erfarer i den sammenhæng, at den samlede opposition samt Dansk Folkeparti i fire uger har arbejdet hemmeligt på at vælge ODF og evaluere OOXML Strict-versionen, når sidstnævnte ser dagens lys.

Betyder det så, at Socialdemokratiet peger på ODF og dermed nedstemmer OOXML på nuværende tidspunkt?

"Det vil jeg ikke afvise," lyder svaret fra Yildiz Akdogan.

Går ind for stærkere konkurrence
Hun vil dog gerne fortælle om baggrunden for sit valg.

"Jeg har brugt lang tid på tekniske og ikke mindst praktiske aspekter i dokumentdiskussionen med oplysninger fra ind- og udland. Jeg kan med glæde konstatere, at jeg har opbakning i (parti-, red.) gruppen," siger Yildiz Akdogan.

Den socialdemokratiske it-ordfører peger også på, at målsætningen med mere konkurrence i det oprindelige B103-udspil vil blive imødekommet med oppostionens valg.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.