Åbne standarder: Politisk flertal hælder mod ODF

Socialdemokratiet er som tungen på vægtskålen klar med sin anbefaling af en åben standard i den offentlige sektor.

Flere steder i it-pressen har det fremme, at der har været uro på de indre linjer i Socialdemokratiet om, hvilken af dokumentstandarderne ODF eller OOXML den socialdemokratiske it-ordfører Yildiz Akdogan vil pege på.

Nu er valget truffet.

Socialdemokratiets it-politiske ordfører Yildiz Akdogan har nemlig efter et gruppemøde, hvor blandt andre partibossen Helle Thorning-Schmidt sad med ved bordet, fået mandat til at pege på ODF i den verserende sag om valget af dokument-standarder i den offentlige sektor.

Hun vil ikke direkte udtale sig om beslutningen, fordi it-ordførerne først senere i dag skal mødes og forhandle den endelige beslutning på plads.

Men Computerworld har spurgt Yildiz Akdogan om forløbet på Socialdemokraternes middagsmøde.

Hvilken eller hvilke standarder peger Socialdemokratiet på?

"Vi bakker op omkring den samlede oppositions valg af dokumentstandard," siger Yildiz Akdogan.

Computerworld erfarer i den sammenhæng, at den samlede opposition samt Dansk Folkeparti i fire uger har arbejdet hemmeligt på at vælge ODF og evaluere OOXML Strict-versionen, når sidstnævnte ser dagens lys.

Betyder det så, at Socialdemokratiet peger på ODF og dermed nedstemmer OOXML på nuværende tidspunkt?

"Det vil jeg ikke afvise," lyder svaret fra Yildiz Akdogan.

Går ind for stærkere konkurrence
Hun vil dog gerne fortælle om baggrunden for sit valg.

"Jeg har brugt lang tid på tekniske og ikke mindst praktiske aspekter i dokumentdiskussionen med oplysninger fra ind- og udland. Jeg kan med glæde konstatere, at jeg har opbakning i (parti-, red.) gruppen," siger Yildiz Akdogan.

Den socialdemokratiske it-ordfører peger også på, at målsætningen med mere konkurrence i det oprindelige B103-udspil vil blive imødekommet med oppostionens valg.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
For 20 år siden blev Netcompany stiftet som modsvar til de etablerede it-leverandører: Her er de tre principper bag Netcompanys milliardsucces
Interview Siden 1999, hvor Netcompany blev etableret, har det danske it-selskab haft tre principper for at drive en succesfuld it-virksomhed. "Vi mente i al beskedenhed, at det måtte kunne gøres bedre ved at modernisere måden at bygge it-systemer på," siger Netcompanys direktør André Rogaczewski, der her udlægger den succesformel, der stort set har været den samme i de seneste 20 år.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.