Der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser, lyder det fra Socialdemokraterne.

Socialdemokrater skælder ud: Ikke godt nok, Sander

Helge Sander har ikke sørget for at dokumentere de økonomiske aspekter af standard-beslutningen godt nok.

Der har været masser at tid til at dokumentere de økonomiske effekter ved at vælge ODF som dokumentformat.

Det nytter ikke noget, at ministeren nu komme haltende i sidste øjeblik, lyder det fra Socialdemokraterne.

Den svada kommer, fordi videnskabsminister Helge Sander (V) i går udsatte beslutningen om at vælge en eller to åbne standarder med et argument om, at det kunne blive dyrt for kommunerne, hvis valget faldet på ODF som det eneste format.

"Beslutningen er i højeste grad også økonomisk," forklarede Helge Sander efter onsdagens møde i Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeren vil derfor besøge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at diskutere de økonomiske aspekter i sagen.

Den vurdering har man dog svært ved at nikke genkendende til i Dansk Folkeparti, og nu kritiserer Socialdemokraterne, ministeren for ikke at have forberedt økonomispørgsmålet grundigt nok.

Savner konkrete data
"Økonomispørgsmålet har været på banen af flere omgange, og der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser," siger Yildiz Akdogan, it-ordfører hos Socialdemokraterne.

"Vi har savnet konkrete, saglige case-historier. Vi er alle bekymrede for at pålægge kommunerne ekstraudgifter, men argumentet om økonomi er blevet brugt i flæng uden, at der har været konkrete sager, der kan vise, hvor det vil pege hen."

"Jeg savner nogle konkrete data at forholde mig til."

"Ministeren har haft lang tid til at kunne dokumentere de økonomiske aspekter, eksempelvis ved at se på internationale erfaringer. Det har vi efterspurgt mange gange," siger hun.

"Det virker søgt, at komme haltende i sidste time og sige: Hov, forresten. Dette kommer til at få økonomiske konsekvenser for kommunerne," lyder det fra Socialdemokraten.

Oppositionen står således stadig sammen i spørgsmålet om, at ODF skal være standarden, trods Sanders økonomiske bekymringer.

"Der skal et meget radikalt argument til, før vi vil genoverveje situationen. Vi ønsker ikke at pålægge kommunerne ekstra udgifter, men ministeren skal fremvise dokumentation for, at det er tilfældet," siger Yildiz Akdogan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.