Der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser, lyder det fra Socialdemokraterne.

Socialdemokrater skælder ud: Ikke godt nok, Sander

Helge Sander har ikke sørget for at dokumentere de økonomiske aspekter af standard-beslutningen godt nok.

Der har været masser at tid til at dokumentere de økonomiske effekter ved at vælge ODF som dokumentformat.

Det nytter ikke noget, at ministeren nu komme haltende i sidste øjeblik, lyder det fra Socialdemokraterne.

Den svada kommer, fordi videnskabsminister Helge Sander (V) i går udsatte beslutningen om at vælge en eller to åbne standarder med et argument om, at det kunne blive dyrt for kommunerne, hvis valget faldet på ODF som det eneste format.

"Beslutningen er i højeste grad også økonomisk," forklarede Helge Sander efter onsdagens møde i Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeren vil derfor besøge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at diskutere de økonomiske aspekter i sagen.

Den vurdering har man dog svært ved at nikke genkendende til i Dansk Folkeparti, og nu kritiserer Socialdemokraterne, ministeren for ikke at have forberedt økonomispørgsmålet grundigt nok.

Savner konkrete data
"Økonomispørgsmålet har været på banen af flere omgange, og der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser," siger Yildiz Akdogan, it-ordfører hos Socialdemokraterne.

"Vi har savnet konkrete, saglige case-historier. Vi er alle bekymrede for at pålægge kommunerne ekstraudgifter, men argumentet om økonomi er blevet brugt i flæng uden, at der har været konkrete sager, der kan vise, hvor det vil pege hen."

"Jeg savner nogle konkrete data at forholde mig til."

"Ministeren har haft lang tid til at kunne dokumentere de økonomiske aspekter, eksempelvis ved at se på internationale erfaringer. Det har vi efterspurgt mange gange," siger hun.

"Det virker søgt, at komme haltende i sidste time og sige: Hov, forresten. Dette kommer til at få økonomiske konsekvenser for kommunerne," lyder det fra Socialdemokraten.

Oppositionen står således stadig sammen i spørgsmålet om, at ODF skal være standarden, trods Sanders økonomiske bekymringer.

"Der skal et meget radikalt argument til, før vi vil genoverveje situationen. Vi ønsker ikke at pålægge kommunerne ekstra udgifter, men ministeren skal fremvise dokumentation for, at det er tilfældet," siger Yildiz Akdogan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.