Der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser, lyder det fra Socialdemokraterne.

Socialdemokrater skælder ud: Ikke godt nok, Sander

Helge Sander har ikke sørget for at dokumentere de økonomiske aspekter af standard-beslutningen godt nok.

Der har været masser at tid til at dokumentere de økonomiske effekter ved at vælge ODF som dokumentformat.

Det nytter ikke noget, at ministeren nu komme haltende i sidste øjeblik, lyder det fra Socialdemokraterne.

Den svada kommer, fordi videnskabsminister Helge Sander (V) i går udsatte beslutningen om at vælge en eller to åbne standarder med et argument om, at det kunne blive dyrt for kommunerne, hvis valget faldet på ODF som det eneste format.

"Beslutningen er i højeste grad også økonomisk," forklarede Helge Sander efter onsdagens møde i Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeren vil derfor besøge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at diskutere de økonomiske aspekter i sagen.

Den vurdering har man dog svært ved at nikke genkendende til i Dansk Folkeparti, og nu kritiserer Socialdemokraterne, ministeren for ikke at have forberedt økonomispørgsmålet grundigt nok.

Savner konkrete data
"Økonomispørgsmålet har været på banen af flere omgange, og der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser," siger Yildiz Akdogan, it-ordfører hos Socialdemokraterne.

"Vi har savnet konkrete, saglige case-historier. Vi er alle bekymrede for at pålægge kommunerne ekstraudgifter, men argumentet om økonomi er blevet brugt i flæng uden, at der har været konkrete sager, der kan vise, hvor det vil pege hen."

"Jeg savner nogle konkrete data at forholde mig til."

"Ministeren har haft lang tid til at kunne dokumentere de økonomiske aspekter, eksempelvis ved at se på internationale erfaringer. Det har vi efterspurgt mange gange," siger hun.

"Det virker søgt, at komme haltende i sidste time og sige: Hov, forresten. Dette kommer til at få økonomiske konsekvenser for kommunerne," lyder det fra Socialdemokraten.

Oppositionen står således stadig sammen i spørgsmålet om, at ODF skal være standarden, trods Sanders økonomiske bekymringer.

"Der skal et meget radikalt argument til, før vi vil genoverveje situationen. Vi ønsker ikke at pålægge kommunerne ekstra udgifter, men ministeren skal fremvise dokumentation for, at det er tilfældet," siger Yildiz Akdogan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.