Er Helge Sander bedre end sit ry?

Er Helge Sander videnskabsministeren, der ikke interesserer sig for it - eller er han bedre en sit ry? Computerworld har spurgt to brancheorganisationer om deres syn på Danmarks it-minister.

Læs også: Er Helge Sander færdig som videnskabsminister?

Den danske minister for teknologi, videnskab og udvikling, Helge Sander, har ikke altid været den mest respekterede mand blandt tordenskjolds soldater i den danske it-branche.

Han er blevet betegnet som en passiv minister, der ikke rigtigt interesserer sig for it. En minister, der har ladet sig nøjes med, og har brugt den høje udbredelse af it i befolkningen som en sovepude mod videre udvikling.

En inspirerende taler
Den tidligere Herning-borgmester har dog ikke kun været til grin i it-branchen. Hos ITEK, der er et branchefællesskab for it-virksomheder i Dansk industri, mener branchedirektør Tom Togsverd, at Helge Sander på flere områder er bedre end sit ry.

"Omkring it-politik har Helge Sander været en plus minus-pakke. Jeg synes, han er en god ambassadør for it-området og er en inspirerende taler om it's betydning," siger Tom Togsverd.

Han mener også, det er forkert at sige, at Helge Sander ikke interesserer sig tilstrækkeligt for it. Han nævner blandt andet, at han har interesseret sig meget for digital forvaltning.

"Hans indgang til digitalisering var jo det, han oplevede som borgmester i Herning. Og det har han aldrig sluppet, så når vi taler digitalisering, taler han meget om de potentialer, der er i det offentlige," siger Tom Togsverd.

Lytter til kritik
Tom Togsverd mener, at Helge Sander generelt set har været villig til at lytte til den kritik, der er blevet rejst fra ITEK's hånd. Blandt andet i forbindelse med et ønske om en mere forpligtende digital strategi.

"Man må tage hatten af for, at han har lyttet til den kritik, da han nedsatte højhastigheds-komitéen tidligere på året. Det opfatter jeg som en imødekommelse af kritikken. Vores bøn vil så være, at man så også gør noget ved det, når komitéens rapport udkommer efter årsskiftet," siger Tom Togsverd.

Også teleområdet, hvor Helge Sander bliver kritiseret for at mangle visioner, mener Tom Togsverd, er et eksempel på, at han lytter til kritik, ved nu at indkalde hele branchen til en drøftelse i næste uge.

"Selvom vi ind i mellem har været lidt utålmodige og sagt, at der mangler lidt engagement, så har han med højhastigheds-komitéen og den kommende drøftelse om teleområdet sat nogle skibe i vandet, som, håber jeg, vil lande med nogle flotte ting, der kommer vores erhverv til gode," siger Tom Togsverd.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.