Er Helge Sander bedre end sit ry?

Er Helge Sander videnskabsministeren, der ikke interesserer sig for it - eller er han bedre en sit ry? Computerworld har spurgt to brancheorganisationer om deres syn på Danmarks it-minister.

Læs også: Er Helge Sander færdig som videnskabsminister?

Den danske minister for teknologi, videnskab og udvikling, Helge Sander, har ikke altid været den mest respekterede mand blandt tordenskjolds soldater i den danske it-branche.

Han er blevet betegnet som en passiv minister, der ikke rigtigt interesserer sig for it. En minister, der har ladet sig nøjes med, og har brugt den høje udbredelse af it i befolkningen som en sovepude mod videre udvikling.

En inspirerende taler
Den tidligere Herning-borgmester har dog ikke kun været til grin i it-branchen. Hos ITEK, der er et branchefællesskab for it-virksomheder i Dansk industri, mener branchedirektør Tom Togsverd, at Helge Sander på flere områder er bedre end sit ry.

"Omkring it-politik har Helge Sander været en plus minus-pakke. Jeg synes, han er en god ambassadør for it-området og er en inspirerende taler om it's betydning," siger Tom Togsverd.

Han mener også, det er forkert at sige, at Helge Sander ikke interesserer sig tilstrækkeligt for it. Han nævner blandt andet, at han har interesseret sig meget for digital forvaltning.

"Hans indgang til digitalisering var jo det, han oplevede som borgmester i Herning. Og det har han aldrig sluppet, så når vi taler digitalisering, taler han meget om de potentialer, der er i det offentlige," siger Tom Togsverd.

Lytter til kritik
Tom Togsverd mener, at Helge Sander generelt set har været villig til at lytte til den kritik, der er blevet rejst fra ITEK's hånd. Blandt andet i forbindelse med et ønske om en mere forpligtende digital strategi.

"Man må tage hatten af for, at han har lyttet til den kritik, da han nedsatte højhastigheds-komitéen tidligere på året. Det opfatter jeg som en imødekommelse af kritikken. Vores bøn vil så være, at man så også gør noget ved det, når komitéens rapport udkommer efter årsskiftet," siger Tom Togsverd.

Også teleområdet, hvor Helge Sander bliver kritiseret for at mangle visioner, mener Tom Togsverd, er et eksempel på, at han lytter til kritik, ved nu at indkalde hele branchen til en drøftelse i næste uge.

"Selvom vi ind i mellem har været lidt utålmodige og sagt, at der mangler lidt engagement, så har han med højhastigheds-komitéen og den kommende drøftelse om teleområdet sat nogle skibe i vandet, som, håber jeg, vil lande med nogle flotte ting, der kommer vores erhverv til gode," siger Tom Togsverd.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Undersøgelse: Disse virksomheder vil danske it-folk helst vil arbejde for
Valget falder ofte på virksomheder uden for it-branchen, når de danske it-professionelle skal pege på de virksomheder, som de helst vil arbejde for.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.