Er Helge Sander bedre end sit ry?

Er Helge Sander videnskabsministeren, der ikke interesserer sig for it - eller er han bedre en sit ry? Computerworld har spurgt to brancheorganisationer om deres syn på Danmarks it-minister.

Læs også: Er Helge Sander færdig som videnskabsminister?

Den danske minister for teknologi, videnskab og udvikling, Helge Sander, har ikke altid været den mest respekterede mand blandt tordenskjolds soldater i den danske it-branche.

Han er blevet betegnet som en passiv minister, der ikke rigtigt interesserer sig for it. En minister, der har ladet sig nøjes med, og har brugt den høje udbredelse af it i befolkningen som en sovepude mod videre udvikling.

En inspirerende taler
Den tidligere Herning-borgmester har dog ikke kun været til grin i it-branchen. Hos ITEK, der er et branchefællesskab for it-virksomheder i Dansk industri, mener branchedirektør Tom Togsverd, at Helge Sander på flere områder er bedre end sit ry.

"Omkring it-politik har Helge Sander været en plus minus-pakke. Jeg synes, han er en god ambassadør for it-området og er en inspirerende taler om it's betydning," siger Tom Togsverd.

Han mener også, det er forkert at sige, at Helge Sander ikke interesserer sig tilstrækkeligt for it. Han nævner blandt andet, at han har interesseret sig meget for digital forvaltning.

"Hans indgang til digitalisering var jo det, han oplevede som borgmester i Herning. Og det har han aldrig sluppet, så når vi taler digitalisering, taler han meget om de potentialer, der er i det offentlige," siger Tom Togsverd.

Lytter til kritik
Tom Togsverd mener, at Helge Sander generelt set har været villig til at lytte til den kritik, der er blevet rejst fra ITEK's hånd. Blandt andet i forbindelse med et ønske om en mere forpligtende digital strategi.

"Man må tage hatten af for, at han har lyttet til den kritik, da han nedsatte højhastigheds-komitéen tidligere på året. Det opfatter jeg som en imødekommelse af kritikken. Vores bøn vil så være, at man så også gør noget ved det, når komitéens rapport udkommer efter årsskiftet," siger Tom Togsverd.

Også teleområdet, hvor Helge Sander bliver kritiseret for at mangle visioner, mener Tom Togsverd, er et eksempel på, at han lytter til kritik, ved nu at indkalde hele branchen til en drøftelse i næste uge.

"Selvom vi ind i mellem har været lidt utålmodige og sagt, at der mangler lidt engagement, så har han med højhastigheds-komitéen og den kommende drøftelse om teleområdet sat nogle skibe i vandet, som, håber jeg, vil lande med nogle flotte ting, der kommer vores erhverv til gode," siger Tom Togsverd.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.