Helge Sander vil privatisere IT-Universitetet

Når vi nu har private folkeskoler og gymnasier, hvorfor skal vi så ikke også have et privat universitet? Den ligning prøver landets videnskabsminister, Helge Sander (V), i øjeblikket at få til at gå op.

Danmarks minister for videnskab, teknologi og udvikling, Helge Sander (V), vil gøre IT-Universitetet til landets første private universitet.

I et indlæg til Computerworld skriver Helge Sander (V), at IT-universitetet meget vel kan blive Danmarks første private universitet.

IT-Universitetet er ifølge ministeren særligt velegnet til at gennemgå en privatisering.

En gennemgang af de danske universiteter foretaget af et internationalt evalueringspanel har nemlig vist, at IT-Universitetet vil kunne drage fordel af tættere samarbejde med internationale partnere.

En af de privatiseringsmodeller, der bliver nævnt, er, at ejerskabet helt eller delvist overgår til et konsortium af kapitalstærke og it-videnstunge virksomheder.

Tradition med blandingsformer
Helge Sander mener, at eftersom vi allerede har tradition for blandingsformer med hensyn til finansiering af private folkeskoler og gymnasier, så ligger det lige til højrebenet at overføre modellen til universitetsområdet.

Dermed bliver der åbnet op for, at IT-Universitetet skal kunne tage brugerbetaling for fremtidens it-uddannelser.

En privatisering vil give større frihed og tilføre universitetet merværdi i form af nye private investeringer og attraktive tilbud til udenlandske forskere og studerende. Det mener Helge Sander, og allerede nu opfordrer han danskerne til at afvise den skræmmekampagne, som privatiseringsønsket vil blive mødt af.

Læs Helge Sanders indlæg her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.