Artikel top billede

Kalendertip: Fem bud på gode multimedieafspillere

Den ultimative medieafspiller klarer alle kendte video- og lydformater, er brugervenlig og kræver ikke for meget af maskinen. Her er fem bud på gratis medieafspillere.

Lad det være sagt med det samme; Der er rigtig meget at vælge imellem, når det kommer til multimedieafspillere.

For bare at starte der, hvor det starter for de fleste, så er Windows Media Player og iTunes/Quicktime præinstalleret på computeren, hvis man køber en ny pc eller mac.

Det er dog en dum idé at lade sig nøjes med de to medie-afspillere, for selvom de kan bruges til mange ting, er der ulemper forbundet med begge.

iTunes/Quicktime er måske nok smart, hvis man ejer en iPod eller iPhone, men samtidig er Apples afspiller blandt verdens tungeste (i hvert fald på Windows-platformen).

Selv hvis man har tålmodighed til at vente på, at iTunes er startet op, ramler man hurtigt ind i problemer, hvis man skal afspille noget så simpelt som en flash-fil.

500

Windows Media Player er ikke vild med .flv-filer.

Det samme er tilfældet med Microsofts Windows Media Player, der vel nærmest er verdensmester i ikke at mestre codecs.

Heldigvis findes der masser af gratis afspiller-alternativer. Herunder gennemgår Computerworld nogle af de oplagte afspillere.

VLC

VLC media player er ikke bare en af de mest populære gratis medieafspillere, det er muligvis også den bedste. I hvert fald kan open source-applikationen indfri selv de mest obskure ønsker om at afspille lyd og video-filer i mere eller mindre ukendte formater.

Dertil kommer, at VLC, der nu er ude i version 1.0, kan installeres på alle platforme - lige fra Windows og Mac til diverse Linux-distributioner.

500

VLC er en overskuelig afspiller, der samtidig rummer uendelige tilpasningsmuligheder.

Et kæmpe plus ved VLC er også, at afspilleren ikke bare er dejlig overskueligt opbygget, men også rummer et væld af muligheder for bruger-tilpasninger, heriblandt muligheden for at anvende andre design-skins, hvis man synes, at VLC's eget er lidt for kedeligt.

Endelig starter VLC hurtigere, end man kan nå at sige "afspil", og alene det gør VLC til et oplagt alternativ til de præinstallerede afspillere.

SMPLayer og Winamp

SMPlayer

SMPlayer er en afspiller, der bygger på open source-afspilleren Mplayer.

Den understøtter et imponerende antal formater og har et godt interface uden for mange overflødige features.

Det er først og fremmest en videoafspiller, og SMPlayer har som sådan ingen begrænsninger - kun masser af muligheder.

Blandt andet husker SMPlayer, hvor du er nået til i en film, hvis du er nødt til at afbryde undervejs, man kan ændre sprog og skrifttype i undertekster og justere lysniveau og kontrast.

500

SMPlayer.

Hvad angår lyddelen virker playliste-funktionen også logisk og velfungerende, så SMPlayer - eller andre af de afspillere, der bygger på MPlayer - kan være et godt bud på en allround medieafspiller. De findes til både Linux, Windows og Mac.

Winamp

Winamp er en gammel kending, som de fleste nok har stiftet bekendtskab med. Afspilleren, der ejes af Nullsoft, findes både i en gratis version og en pro-version.

Winamp blev født som en musikafspiller i 1997 under sloganet 'Winamp - it really whips the Llama's ass', og det er fortsat afspillerens største styrke. Playlister er en leg, og Winamp understøtter alle de kendte formater - også på videosiden.

500

Winamp er en fremragende musikafspiller og klarer også videoafspilning godt.

Skal man pege på et minus, er det, at afspilleren med årene har mistet noget af den simpelhed, der kendetegnede den i starten.

Heldigvis har firmaet bag beholdt tilpasningsmulighederne, så man som bruger kan fjerne de overflødige elementer og nøjes med det simple afspilningsvindue.

KMPlayer og GOM Player

KMPlayer

KMPlayer understøtter, ligesom de andre afspillere i denne artikel, en lang række formater både på video- og lydsiden.

Det er et sydkoreansk stykke software, der i dag ejes af virksomheden Pandora TV fra samme land.

Når først man har fundet frem til, hvor man kan hente programmet (unødigt besværligt), skal man under installationen passe på ikke at godkende, at man vil have diverse ekstra-software med i købet.

Når først installationen er overstået, mødes man dog af en afspiller, der har et pænt og overskueligt interface, og den relativt korte tid, som undertegnede har tilbragt sammen med afspilleren, bød ikke på irritationsmomenter eller fejl.

500

Pas på - KMPlayer vil gerne have dig til at installere mere end bare selve afspilleren.

500

KMPlayer har et flot design.

GOM Player

GOM Player er også en sydkoreansk afspiller. Den udgives af et koreansk tv-selskab som freeware og er uden ekstra codecs i stand til at afspille alle de gængse video- og lydformater.

500

GOM Player.

Den er ekstremt simpel i opbygningen og rummer ikke ret mange tilpasningsmuligheder, så for dem, der bare er på udkig efter en no-nonsense afspiller, er det et godt bud, der ikke kræver nærmere introduktion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere