Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Rapport: Her tjener du kassen på det mobile internet

Det mobile internet skaber gode forretningsmuligheder for leverandører af netværk, platforme og applikationer, konkluderer rapport. Se de oplagte vindere her.

Finanshuset Morgan Stanley har udgivet en flere hundrede sider lang rapport om det, selskabet kalder "the biggest technology trend ever", det mobile internet.

Morgan Stanley er en amerikansk investeringsbank og rådgivningsselskab med flere end 60.000 ansatte på verdensplan og en omsætning på rundt regnet 325 milliarder kroner i 2008.

Rapporten udpeger de mest oplagte forretningsmuligheder i kølvandet på den mobile internet-revolution, der finder sted i disse år.

I rapporten peger Morgan Stanley-analytikerne på, at det mobile internet skaber både muligheder og risici for leverandører af infrastruktur, platforme og applikationer.

"Historien beviser, at massive teknologi-ændringer typisk forandrer dynamikken mellem etablere og angribere. En håndfuld etablerede (som Apple, Google, Amazon.com og Skype) ser ud til at være i en særlig god position i forhold til mobile forandringer," står der blandt andet.

Her er vinderne

Morgan Stanley vurderer, at de oplagte vindere på indholdssiden blandt andre tæller Facebook, der vil komme til at stå endnu stærkere som en kommunikations-platform på mobiltelefoner og smartphones.

"Facebook er allerede blevet en primær måde at holde kontakt på for millioner af mennesker, og Facebooks ledende position vil højst sandsynlig blive styrket, når flere forbrugere anvender stadig mere kraftulde mobile enheder (med foto/video og high speed-adgang), og kommunikations-mulighederne på Facebook (som voice/video chat og andre services) fortsætter med at stige."

Skype er også blandt de virksomheder, der spås en lys fremtid med det mobile internet - sammen med it-kendisser som Google, Amazon.com, eBay, SAP, Oracle og Adobe.

"Med det mobile internet tror vi på, at en række traditionelle internet-selskaber bør være i stand til at kapitalisere succesfuldt på vækst, fordi de har været tidligt ude og aggressive i forhold til mobile muligheder."

Apple fører an

Rapporten viser desuden, at iPhone/iPod Touch brugere er de mest aktive brugere af det mobile internet og internet-baserede applikationer.

Det vurderes således, at Apples kunder står for 65 procent af besøgene til mobile internet-sider, selvom for eksempel Symbian-platformen er langt mere udbredt.

"Apples iPhone + iTouch + App Store-lanceringer over de seneste 2,5 år skabte gløden for det mobile internet, som Microsofts lancering af Windows 3.0 gjorde for PC'en i 1990, og Netscape-browseren gjorde for desktop-internettet i 1995," skriver Morgan Stanley i rapporten.

I det hele taget fremhæves Apple gang på gang som en afgørende faktor for udbredelsen af det mobile internet.

Morgan Stanley peger blandt andet på, at den vækst, som Apple har oplevet med iPhone, understreger potentialet i det mobile internet.

Analysehuset IDC har for nylig vurderet, at den voksende efterspørgsel efter online-applikationer vil få antallet mobile apparater, der er tilsluttet internettet, til at runde en milliard styk i 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere