Artikel top billede

TDC solgte for nylig ud af sin schweiziske forretning. Det giver luft til at udbetale et udbytte til selskabets aktionærer, beretter finansdirektør Jesper Ovesen fra TDC. Foto: Simon Knudsen.

TDC udbetaler seks milliarder kroner til ejere

Bestyrelsen i Danmarks største teleselskab har besluttet at belønne selskabets ejere.

Det er ikke den 24. december endnu, men i dag uddeler bestyrelsen i TDC alligevel julegaver.

Således meddeler TDC, at virksomheden udlodder seks milliarder kroner til selskabets ejere, som hovedsageligt er de fem kapitalfonde, der sidder på cirka 88 procent af TDC-aktierne.

Ifølge selskabet finder betalingen sted nu, fordi TDC for nylig solgte ud af sin forretning i Schweiz, da TDC's schweiziske teleselskab, Sunrise, blev fusioneret med Orange.

"TDC genererer et stabilt cash flow. Samtidig betyder aftalen om et delvist salg af Sunrise, at vi har udsigt til at få et provenu i størrelsesordenen 11 milliarder kroner. Det giver TDC en solid finansiel situation, der gør os i stand til at udbetale et ekstraordinært udbytte til vore aktionærer," forklarer TDC's finansdirektør, Jesper Ovesen, i en pressemeddelelse.

Udbetalingsdato rykket

Normalt bliver udbyttet ellers udloddet i forbindelse med den ordinære generalforsamling, som finder sted i marts. Men i år har bestyrelsen altså besluttet, at udlodningen sker før tid, mens der ikke finder en udlodning sted i marts.

I samme pressemeddelelse meddeler selskabet, at de resterende indtægter fra Sunrise-salget bliver brugt til at nedbringe TDC's gæld.

De fem kapitalfonde, der ejer hovedparten af TDC, oplyste for nylig, at de nu undersøger mulighederne for at sælge TDC.

Koncernen skriver i dagens pressemeddelelse, at fremrykningen af udlodningen "sker ligeledes som en del af optimeringen af TDC's kapitalstruktur."

TDC gennemfører udbetalingen 23. december.

Læs mere om TDC's ejere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere