Gråtoner er ikke bare sort/hvid og alt derimellem. Samsung Electronics har for eksempel patent på "frembringelse af billeder i høj kvalitet på LCD-display i gråtoner". Modelfoto.

Sharp og RIM beskyldes for patentkrænkelse

Kontrolsignaler, skarpe gråtoner og forbedret billedkvalitet på LCD tv er nogle af overskrifterne i Samsungs seneste anklage om overtrædelse af patent-rettigheder.

Computerworld News Service: U.S. International Trade Commission (ITC) har besluttet at undersøge anklagerne mod henholdsvis Sharp og Research In Motion (RIM), der begge beskyldes for patentkrænkelse.

Klagemålet mod Sharp (337-TA-699) [pdf] er indgivet af Samsung Electronics, som påstår, at LCD-paneler og -moduler produceret af japanske Sharp krænker Samsungs immaterielle rettigheder. Det drejer sig om patenter, der dækker frembringelse af billeder i høj kvalitet på LCD-display i gråtoner (U.S. Patent nr. 5.844.533), kontrolsignaler i LCD-paneler (U.S. Patent nr. 6.888.585) samt en teknik til at forbedre billedkvaliteten (U.S. Patent nr. 7.436.479).

Samsung påstår, at adskillige Aquos LCD-tv på 40 og 46 tommer krænker de nævnte patenter og anmoder ITC om at standse USA's import af disse fjernsyn.

Samsung indgav klagemålet 1. december, under en uge efter ITC fældede dom i en lignende sag om LCD-patenter mellem de to virksomheder. I den netop afgjorte sag påstod Sharp, at Samsung krænkede adskillige af virksomhedens patenter, og ITC's dom faldt ud til Sharps fordel.

Klagemålet mod RIM (337-TA-697) [pdf] er indgivet af Prism Technologies, der opkøber patenter relateret til internetsikkerhed og e-handel.

Dette klagemål handler om et enkelt patent, der dækker en metode til at kontrollere adgangen til elektronisk lagret data ved hjælp af en autentifikationsserver (U.S. Patent nr. 7.290.288). Prism Technologies påstår, at RIM's smartphone, BlackBerry, samt relateret software krænker dette patent.

ITC har påbegyndt en undersøgelse, hvor en dommer i første omgang vil afsige en foreløbig dom efter en høring. Begge sagsøgere har anmodet ITC om at udstede kendelse om øjeblikkelig ophør af krænkelserne, såfremt der dømmes til fordel for sagsøgerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.